Nieuws

Instagram introduceert GIF’s voor Stories

Soms zegt één GIF meer dan 1000 woorden…

Instagram had gisteren groot nieuws te melden via Twitter. Het kondigde aan dat gebruikers vanaf nu met een GIF (Graphics Interchange Format) kunnen reageren op de Stories van hun vinden. Via de tool GIPHY was het al mogelijk om GIF’s te zoeken en deze om te vormen naar een geanimeerde stickers. Die tool is beschikbaar in 32 talen en is compatibel met heel wat socialmedia-applicaties.

Maar soms posten mensen iets op Instagram waarvoor alle woorden, foto’s of stickers te kort schieten, en we enkel via een GIF een gepaste reactie kunnen plaatsen. Bovendien bieden GIF’s eindeloze mogelijkheden om grappig en creatief uit de hoek te komen. Instagram toonde zelf alvast het goede voorbeeld van hoe GIF’s te gebruiken door op de tweet te reageren met een schattige GIF.

Chat

GIF’s zijn niet helemaal nieuw meer op Instagram. Sinds 2018 kan je ze als chatbericht naar je vrienden sturen. Nu haalt Instagram ze dus uit de anonimiteit van de chat en voegt ze toe aan andere onderdelen van de app. Daarmee doet het hetzelfde als Facebook, waar je ook al jaren op publieke posts kan reageren via een GIF. Ook in de chatapplicaties van Facebook Messenger en Whatsapp draaien ze al een tijdje mee en worden ze ook veelvuldig gebruikt. We kunnen onze reactie op dit nieuws enkel via onderstaande GIF gepast uitdrukken:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business