Google Maps

Google Maps toont vanaf nu ook de snelheidslimiet voor gebruikers in Nederland.


Gebruikers van Google Maps in Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Noorwegen, Zweden en Luxemburg kunnen vanaf vandaag de snelheidslimiet bekijken in de app. Linksonder op het scherm verschijnt nu de snelheidslimiet en indien die niet duidelijk aangegeven is zal Google Maps gewoon de huidige snelheid aangeven.

Google Maps

Een woordvoerder van Google in Nederland liet aan Tweakers.net weten dat de functie met snelheidslimieten vanaf nu officieel beschikbaar zijn. Volgens hem heeft die uitrol ook te maken met de vijftiende verjaardag van Google Maps op zaterdag 8 februari.

Bij wijze van traktatie deelt Google nu eindelijk de veelgevraagde functie uit maar helaas kunnen we daar in België nog geen gebruik van maken. Concreet werkt het als volgt: de app geeft je huidige en de toegestane snelheid aan. Bovendien wordt het bolletje geel vanaf je 10km/u boven de toegestane snelheid gaat.


Je kan als gebruiker ook zelf kiezen wat Maps juist toont. Door op het bolletje te tikken kan je bijvoorbeeld de toegestane snelheid doen verdwijnen en omgekeerd. Voor wie geen interesse heeft in deze functie kan ze natuurlijk ook gewoon uitschakelen in de instellingen van de navigatie-app.