Nieuws

Android 8 & 9 vatbaar voor malware via bluetooth

Android 8 & 9 zijn momenteel vatbaar voor malware-aanvallen via bluetooth.

Vandaag meldt het Duitse ERNW dat op 3 november 2019 een kritieke fout werd gevonden in het bluetoothprotocol van respectievelijk Android 8 & 9. In februari zal Google een patch uitsturen via updates die de fout moet oplossen.

Android

Android malware

Concreet konden hackers via het bluetoothprotocol malware naar telefoons versturen. Het straffe eraan was dat de gebruiker van de smartphone zelf niets moest doen en dat de hacker dus gerust zijn gangetje kon gaan van op afstand. Om zo’n aanval uit te voeren moest de hacker wel redelijk nabij zijn en het MAC adres van de smartphone hebben. Toch is ook die laatste op zich niet moeilijk om te achterhalen.

Zoals vermeld weet Google al sinds 3 november 2019 dat dit een probleem is en heeft het bedrijf al een oplossing voorzien in de februari-update. Momenteel zou het vooral gaan om fouten bij Android 8 & 9 maar ERNW kon niet uitsluiten dat ook oudere Androidversies vatbaar zijn. In ieder geval zou het niet mogelijk zijn om de malware-aanval uit te voeren op toestellen die Android 10 draaien.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van het moment

De beste elektronica-acties van het moment

Bekijken bij bol.com

Business