Je laptop heeft een batterij die niet eeuwig meegaat. Wanneer er geen stopcontact in de buurt is, moet je zo efficiënt mogelijk beginnen te werken. Boray Power kan je daarbij helpen.

Vanaf deze zomer brengt Lexus zijn nieuwe hybride op de markt met hippe cameraspiegels.

De Japanse autobouwer Lexus zal deze zomer de ES 300h op de markt brengen. Een luxe hybride sedan die camera’s zal gebruiken in de plaats van spiegels. Het beeld van de camera’s zal dan via twee displays aan de binnenkant worden weergegeven.

Lexus

Lexus hybride ES 300h

Waarom Lexus zo’n complexe naam wil kiezen is me een raadsel. Maar de autobouwer, die onderdeel is van Toyota, zet wel volop in op de toekomst en toont dat met deze moderne spiegelcamera’s. Want zeg nu zelf, wie heeft nog een gewone spiegel nodig?

Vanaf de zomer van dit jaar zal de nieuwe hybride ES 300h leverbaar zijn. Klanten zullen er dan voor de Digital Side-View Monitors kunnen kiezen. Voor de duidelijkheid: je bent niet verplicht om voor cameraspiegels te kiezen. De camera’s zijn smal en langwerpig en volledig voorzien tegen koud of extreem weer. Zo hebben ze onder andere een ingebouwd verwarmingselement waardoor de camera’s in alle omstandigheden hun werk kunnen doen.

Je stelt je waarschijnlijk vragen bij de beeldkwaliteit. Maar net zoals bij de Audi E-Tron of Honda-E zijn de camera’s voorzien van sensoren die fel licht en koplampen kunnen onderdrukken. De ervaring met vorige wagens leert ons dat het beeld van de camera’s zelfs stukken duidelijker is dan wat je op je spiegel ziet. De camera wordt immers niet zo gemakkelijk vuil.

Lexus

5” displays

Aan de binnenkant van de Lexus ES 300h krijg je twee displays van 5” die individueel aanpasbaar zijn. Dezelfde camera’s waarschuwen de bestuurder ook wanneer er zich iemand in de dode hoek bevindt en bij het achteruitrijden zijn ze ook een hele hulp voor de bestuurder.

Zoals vermeld gebruikt ook Audi deze technologie al een tijdje voor zijn elektrisch aangedreven E-Tron. Intussen heeft ook Honda deze nieuwe aanpak toegepast op zijn allereerste elektrische autootje.