Nieuws

Apple gaat eigen 5G antenne bouwen voor 2020 iPhones

Apple wil minder afhankelijk zijn van chipmaker Qualcomm en gaat zijn eigen 5G antennes ontwikkelen.

In de herfst van dit jaar zal Apple naar alle waarschijnlijkheid zijn eerste 5G-iPhones op de markt brengen. Die toestellen worden normaliter voorzien van hardware die geleverd wordt door het Amerikaanse Qualcomm (X55 antenne). Dankzij de overeenkomst in de rechtszaak tussen beide techgiganten kunnen beide bedrijven weer aan de slag. Maar dat hoeft niet per sé met elkaar te zijn.

Volgens bronnen bij Fast Company zou Apple op zoek zijn naar de mogelijkheid om zijn eigen 5G-antennes te ontwikkelen. Naar verluid zou de iPhonegigant de dikte van Qualcomm’s antennes te groot vinden voor zijn nieuwe dunnere iPhones. Na de overname van Intel’s 5G-departement in juli 2019 heeft Apple plots heel wat knowhow in huis gehaald. De combinatie van die basis bij Intel en eigen onderzoek zou er wel eens voor kunnen zorgen dat Tim Cook zich minder afhankelijk maakt van Qualcomm.

Apple iPhone 2020

Toch vermoeden we dat de eerste 5G-antennes van Apple zelf nog niet voor dit jaar zullen zijn. Het komende jaar zal de iPhonegigant in ieder geval nog afhankelijk zijn van het Amerikaanse Qualcomm maar maakt het bedrijf zich wel op voor een toekomst met zelf ontwikkelde antenne die perfect op maat gemaakt zijn voor hun toestellen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business