Nieuws

Update Tesla Model S verhoogt autonomie tot 630 km

Ook de Model 3 kreeg een update. Een autonomie van 650 km komt steeds dichterbij.

Als er iets is waar wagens van Tesla zich in onderscheiden ten aanzien van andere elektrische wagens, dan is het wel autonomie. Een autonomie van 400 km tot 500 km is lang niet zo ongebruikelijk bij Tesla. De Model S is hierin de absolute koning. Dit was één van de eerste elektrische wagens die 600 km kan afleggen met één enkele oplaadbeurt.

De Model S heeft zijn plafond zeker nog niet bereikt. Elon Musk verkondigde onlangs dat een rijbereik van 650 kilometer geen probleem mag vormen voor de Model S. Sterker nog, hij was er van overtuigd dat dat zelfs zeer snel zou kunnen bereikt worden.

Update

Een recente update van de software van de Model S zet die woorden inderdaad kracht bij. Musk kondigde dit weekend op zijn favoriete medium Twitter aan dat in de komende maanden een software-update zal verschijnen voor de Model S en de Model X. Die verhoogt de autonomie van de eerste tot 630 km. Het rijbereik van de tweede krijgt ook een mooi boost naar 565 km. Naast een software-update zijn er ook kleine verbeteringen aan de hardware aangebracht. Musk trad niet echt in detail wat die verbeteringen precies zijn.

Volgens Musk zijn alle wagens van de Model S en de Model X die de voorbije maanden gebouwd zijn aangepast aan deze verhoogde autonomie. Het zal dus vermoedelijk niet lang meer duren vooral een Model S in staat is om de kaap van 650 kilometer autonomie te ronden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business