Na de onthulling op het Autosalon is de verkoop van de Polestar 2 officieel van start gegaan in België.

Advertentie

Elektrische wagens zitten in de lift. In 2019 telden de Belgische wegen 15 338 elektrische voertuigen, dat is 65% meer dan het jaar daarvoor. De groei belooft zich in 2020 voort te zetten, zeker nu nieuwkomer Polestar start met de verkoop van de Polestar 2, een electric performance fastback. Vanaf vandaag opent Polestar zijn online shop in België voor het grote publiek en kan iedereen zijn bestelling plaatsen. Leveringen van de eerste Polestar 2 wagens zijn voorzien vanaf de zomer van 2020.

Polestar 2

Polestar 2 op het Autosalon

Consumenten konden tijdens het Autosalon in januari voor de eerste keer kennismaken met de Polestar 2 en de interesse was groot. Wie toen al een Polestar 2 reserveerde, kon deze ondertussen omzetten in een definitieve bestelling. Vanaf vandaag kan iedereen zijn Polestar 2 bestellen op de Belgische online shop van Polestar, www.polestar.com. Leveringen zijn voorzien vanaf de zomer van 2020.

Vanaf nu is het dus mogelijk om deze wagen te bestellen. De rijkelijk uitgeruste standaard versie van de Polestar 2 is er vanaf € 59 800 (inclusief voorbereidings- en transportkosten). Het optionele performance pack kost € 6000, en rust de wagen uit met Öhlins DFV-dempers, Brembo remmen, gesmeden lichtmetalen 20”-velgen en gouden details in de remschijven, ventielen en gordels. Maar dat zijn opties waar je echt fan van wil zijn.

Bereik van 470 km WLTP

De aandrijving van de Polestar 2 bestaat uit twee elektromotoren, één op de vooras en één op de achteras. Samen leveren ze een vermogen van 408 pk en een koppel van 660 Nm, waarmee de wagen accelereert van 0-100 km/u in 4,7 seconden. Het model heeft vierwielaandrijving, wat een goede stabiliteit garandeert tijdens het actief rijden en een stevige wegligging biedt op winterse banen. Met een batterij van 78kWh heeft hij een bereik tot 470 kilometer WLTP op een volle lading, wat de wagen ook geschikt maakt voor langere ritten. Daarmee komt deze P2 al goed in de buurt van de autonomie die Tesla-modellen ook behalen.

Polestar 2 Polestar 2

Eerste wagen met een Android Infotainment Systeem

Zoals we dat van Polestar verwachten is ook de Polestar 2 met een sterk staaltje technologie uitgerust. Het is wereldwijd de eerste wagen die een geïntegreerd Android infotainment systeem aan boord heeft, met daarin Google Assistant, die gebruikerscommando’s in verschillende talen begrijpt, Google Maps met realtime en up-to-date informatie en de Google Play Store, met een compleet assortiment geoptimaliseerde apps voor gebruik in de wagen. Dit alles kan je aansturen met je stem en het 11-inch touch screen.


Gerelateerde artikelen

Polestar 2 officieel in België voor 59.800 euro (update)

De Polestar 2 heeft sinds vandaag een prijs. Deze Tesla Model 3-concurrent zou vanaf juni 2020 op onze Belgische wegen moeten rijden.