Nieuws

VanMoof lanceert e-bike abonnement in Nederland

Een e-bike leasen kan vanaf vandaag dankzij fietsenproducent VanMoof. De dienst is uniek en voorlopig exclusief beschikbaar op de Nederlandse markt.

De Nederlands fietsenfabrikant VanMoof heeft vandaag een abonnement aangekondigd die het huren (leasen) van een e-bike mogelijk zal maken voor particulieren. Het abonnement is voorlopig enkel voor de Nederlandse markt te verkrijgen en zal tussen de 79 en 99 euro per maand gaan kosten inclusief onderhoud, verzekering en anti-diefstal service.

VanMoof private lease

De fietsen zullen aangeboden worden als private lease, een toevoeging aan het zakelijke lease-aanbod dat VanMoof in januari van dit jaar al lanceerde. Ook nieuw is de keuze tussen een looptijd van 12, 24 of 36 maanden. De industriestandaard is immers 36 maanden. 

In Nederland wonen ongeveer 4,5 miljoen Nederlanders binnen 15 kilometer van hun werk. Daarvan pakt nu wekelijks de helft één keer de fiets. Dat percentage kan en moet volgens Taco Carlier, co-founder en CEO van VanMoof, omhoog. Hij is ervan overtuigd dat de elektrische fiets hierin het grote verschil gaat maken. Met leasingformules hoopt VanMoof hun fietsen bij het grote publiek populair te maken. Met een aankoopprijs van 3.398 euro voor de VanMoof Electrified X2 en S2 is betaalbare leasing dus een goed alternatief. 

Pech voor dieven

De e-bikes van VanMoof zijn voorzien van allerlei slimme techische snufjes die je als fietser bijstaan. Het geïntegreerde Kick Lock vergrendelt bijvoorbeeld het achterwiel met een druk op de knop, wat sleutels overbodig maakt. Naast een app en anti-diefstal tracking, zijn de fietsen van VanMoof standaard voorzien van ingebouwde alarmen om dieven van gedachten te doen veranderen.

Een abonnement nemen kan via de website van VanMoof voor een prijs van €79 (36 maanden), €89 (24 maanden) of €99 (12 maanden). Alle onderhoud en verzekering zijn inbegrepen. VanMoof hoopt de dienst in de toekomst wereldwijd uit te rollen. 

VanMoof lifestyle

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business