Nieuws

Tesla Model 3 blijkt amper waarde te verliezen na 1 jaar

Tesla Model 3
Uit onderzoek blijkt dat de Tesla Model 3 de beste investering is en daarmee weinig daalt in waarde tegenover andere wagens.

Tesla’s Model 3 is de leider als het aankomt op wagens die hun waarde sterk behouden, dat blijkt uit een onderzoek van iSeeCars.com. De Model 3 zit niet alleen boordevol technologie waardoor hij de industrie een stapje voor is, nu blijkt ook dat de elektrische wagen amper 5.5% van zijn waarde verliest na één jaar. En daarmee staat de Model 3 op nummer 1 en laat hij andere wagens ver achter zich.

Tesla Model 3

Doordat de wagen zoveel technologie bevat die ook in de toekomst nog ingezet kan worden voor nieuwe functies zou de waarde van de wagen bijna niet dalen. Hij wordt er namelijk alleen maar beter op door de bekende OTA-updates die Tesla’s jaarlijks ontvangen.

Om tot deze conclusie te komen heeft iSeeCars.com tussen augustus 2019 en januari 2020 de prijzen van 6 miljoen nieuwe en tweedehands verkochte wagens geanalyseerd. Uit heel die lijst heeft het een keuze gemaakt van een top tien met wagens die na één jaar het kleinste verschil in prijs hebben tussen nieuw en tweedehands. Wat hieronder vooral opvalt is dat de Model 3 op nummer 1 staat en daarbij ook meer dan 5 procent hoger staat dan al de rest. Het verschil is dus groot.

Tesla Model 3
Bron: iSeeCars.com

Productiedoelen

Volgens Phong Ly, CEO van iSeeCars.com, ligt dat vooral aan de schaarste op de markt. Toen Tesla zijn Model 3 lanceerde kon het zijn productiedoel van juli 2018 niet behalen. Daardoor kwamen heel wat modellen later op de markt en zijn er vandaag nog niet veel tweedehands Model 3’s op de markt.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business