Nieuws

eBay wil 2dehands.be verkopen

Het gaat meer bepaald om de divisie rond classified advertising, waaronder 2dehands.be is opgenomen.

Wall Street Journal lanceerde het nieuws dat eBay zou overwegen om zijn divisie van classified advertising te verkopen. Classified advertising is een goedkopere vorm van adverteren die vroeger vaak werd gebruikt in kranten, maar tegenwoordig natuurlijk veel meer online. In de volksmond kennen we het als de klassieke ‘zoekertjes’. Het nieuws werd inmiddels ook door eBay zelf bevestigd via een blogpost.

2dehans.be

De verkoop van die classified ads divisie heeft ook een impact op de Belgische markt. Onder de divisie vallen namelijk heel wat Europese veilingwebsites. Daar zitten onder meer bij het Nederlandse Marktplaats, het Duitse Mobile.de, de Deense websites Bilbasen en DBA, maar ook 2dehands.be. Dat is de grootste Vlaamse veilingwebsite, voor het kopen en verkopen van tweedehandsproducten.

10 miljard

Volgens Wall Street Journal zouden al enkele partijen interesse hebben getoond om de divisie over te nemen. Partijen die genoemd worden zijn de investeringsmaatschappijen TPG en Blackstone Group, en de Duitse uitgever Axel Springer. Bij de verkoop wordt een bedrag van 10 miljard dollar genoemd, ofwel 9,24 miljard euro. eBay zal in de loop van dit jaar nog verdere updates geven over een eventuele overname.

eBay nam 2dehands.be in 2013 over. Het werd sindsdien onder het dochterbedrijf Classifieds ondergebracht.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business