Nieuws

Netflix toont top 10 lijst van meest bekeken films en series

Weet je niet goed naar welke film of serie je moet kijken op Netflix? Dan helpt het misschien om te weten wat de meest bekeken content is.

Netflix heeft op zijn blog aangekondigd dat het vanaf vandaag top 10 lijsten wereldwijd uitrolt. Het gaat meer bepaald om de top 10 populairste of meest bekeken series van het moment. CEO Reed Hastings verklaarde in april al aan een brief voor investeerders dat Netflix het zijn gebruikers eenvoudiger wil maken om nieuwe content tussen het ruime aanbod te kiezen. Als veel mensen een bepaalde serie of film kijken, dan moet die goed zijn, toch?

Netflix testte de functie al enkele maanden in het Verenigd Koninkrijk en Mexico. De positieve feedback die het daarop kreeg, heeft Netflix doen besluiten het ook naar andere landen te brengen. We hebben het even getest, en ook in België is het al beschikbaar.

Originele content

De top 10 zal een mix bevatten tussen enerzijds Netflix orginals en content waar het een licentie voor heeft. Toch zien we voorlopig dat de originele content de lijsten domineert, mede doordat Netflix de laatste tijd veel grote titels aan concurrerende platformen verloor. Om ze te doen opvallen, krijgt de lijst een ander design om het te doen afsteken van andere categorieën. Alle content die de lijst haalt, zal ook een speciaal badge krijgen. De lijst wordt ook elke dag geüpdatet.

Dit zijn vandaag de populairste shows in België.

Wil je weten wat vandaag de populairste series en films zijn voor Netflix België? Dan klik je simpelweg op de tab ‘TV Shows’ of ‘Movies’ en scroll je een beetje naar beneden. Om nog meer inspiratie op te doen voor wat je vanavond of morgen wil bekijken, kan je ook altijd ons overzicht van nieuwe content die in de maand maart verschijnt bekijken.

Staat een productie in de top 10, dan wordt het ‘beloond’ met een speciaal label.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business