Als je snel een album wil afspelen vanaf je harde schijf en niet wilt wachten tot je mediaspeler is opgestart, gebruik dan de verrassend doeltreffende Meson Player, die opereert vanuit je systeemvak.

De eerste Huawei P40 smartphone is uit de doeken gedaan. Hoewel de officiële presentatie van de nieuwe P40-serie pas eind maart plaatsvindt, mogen we nu al kennismaken met de P40 Lite.

Advertentie

Er is nog altijd veel onduidelijkheid over de toekomst van Huawei’s smartphones. In thuisland China levert het haar toestellen af met eigen software, maar in Europa en omstreken geven consumenten de voorkeur aan Android met alle Google-diensten. En laat Huawei nu net niet meer in staat zijn om Google-diensten te leveren vanwege het handelsverbod door de VS. Nieuwe telefoons van Huawei worden dan ook slechts mondjesmaat in Europa uitgebracht. De nieuwe Huawei P40 smartphone is ook een twijfelgevalletje.

Nieuwe Huawei P40 smartphone

Vandaag heeft de Chinese fabrikant de Huawei P40 Lite uit de doeken gedaan. Het is al jaren standaard dat er naast een of twee high-end telefoons ook een Lite-versie van een P-model verschijnt. Heel vreemd is het dus niet dat deze telefoon ongeveer één maand voor het officiële P40-evenement in Parijs onthuld wordt. Wel vreemd: Huawei laat niets los over waar het toestel uitgebracht gaat worden. Feit is wel dat hij zonder Google-diensten geleverd wordt.

Huawei P40 Lite

Mocht de P40 Lite toch in de Benelux verschijnen, is het dan een interessante optie om te overwegen? Laten we de specs eens doorlopen. Allereerst valt op dat er een 6,4 inch Full HD+ display gemonteerd is. In tegenstelling tot de P30 Lite is er geen notch maar een cameragat aanwezig in de linkerbovenhoek. Buiten een wat dikker lijkende kin zijn de randen vrij minimaal te noemen.

Aan de achterzijde is er sprake van een gradient; twee kleuren lopen in elkaar over. In een vrij klein gehouden camera-opzet zien we vier lenzen terug. De primaire camera is een 48-megapixelexemplaar. Verder is er een 8-megapixelgroothoekcamera, 2-megapixelmacrocamera, en een 2-megapixeldieptesensor aanwezig.

Huawei P40 Lite

Onder de motorkap vinden we een Kirin 810 chipset terug, geklokt op 2,27Ghz. De chipset wordt bijgestaan door 6GB RAM en 128GB aan uitbreidbaar opslaggeheugen. De accucapaciteit bedraagt 4020 mAh en de P40 Lite ondersteunt 40W snelladen. Uit de doos draait het toestel op Android 10 met de EMUI 10 softwareschil, maar dus zonder Google Play-diensten. Dit betekent dat onder andere de Play Store niet inbegrepen is.

De Huawei P40 Lite krijgt een adviesprijs mee van 299 euro. Zoals hierboven vermeld is er nog niets bekend over een release in de Benelux. Mocht het apparaat toch hier verschijnen, dan heb je de keuze uit de kleuren Midnight Black, Sakura Black en Crush Green. De globale releasedatum staat gepland voor 16 maart.