KBC Apple Pay

In de loop van dit jaar zal KBC Bank officieel Apple Pay gaan ondersteunen.


Vorige week liet KBC Bank officieel weten dat rekeninghouders bij de bank in de loop van dit jaar nog contactloze betalingen met hun iPhone of Apple Watch kunnen uitvoeren met Apple Pay. Dat heeft de bank laten weten via Twitter en Facebook.

Apple Pay

Apples betaaldienst is al sinds 2018 beschikbaar in België. Tot nu toe was alleen BNP Paribas Fortis, Fintro en Hello Bank beschikbaar voor Belgische klanten. Nu komt ook KBC Bank daarbij te staan. De functie werd al sinds 2018 op sociale media vaak gevraagd door KBC-klanten. Maar de bank hield de boot altijd af dat de betaalfunctie niet op de planning stond.

KBC ondersteunt wel al sinds 2017 Google Pay voor Androidgebruikers. Ook mensen die klant zijn bij BNP Paribas Fortis kunnen al geruime tijd gebruikmaken van Google Pay via hun Androidtoestel.


Andere spelers

Naast de gebruikelijke Belgische grootbanken kan je als Belgische inwoner ook van andere banken gebruikmaken. Fintech-banken zoals N26, Monese, Bunq en Revolut zijn ook al beschikbaar met Apple Pay in België. Bij BNP Paribas Fortis kunnen klanten ook hun Visa en Mastercard koppelen met Apple Pay. Of ook KBC Bank zijn kredietkaarten op de nieuwe betaaldienst beschikbaar zal stellen is momenteel nog onduidelijk. We kijken er in ieder geval naar uit.