Nieuws

Serverproblemen FIFA 20 zorgen voor ergernis bij esporters

Een wedstrijd op een FIFA 20 moest beslist worden met schaar-steen-papier, omdat de servers van de game plat lagen.

Wanneer je niet online kan gamen omwille van serverproblemen, dan is dat altijd irritant. Maar voor professionele esporters is het al helemaal nefast dat serverproblemen zouden kunnen beslissen over winst en verlies in een competitieve wedstrijd. En dat heeft afgelopen weekend op een door EA erkend FIFA 20 toernooi tot een vreemde situatie geleid.

Twee esporters genaamd Shaun Galea en Hasan Eker zouden elkaar normaal gezien treffen in een voor beiden allesbeslissende wedstrijd. De winnaar zou doorgaan naar de volgende ronde van het toernooi. Echter zorgde serverproblemen bij EA Sports voor roet in het eten. De beide spelers konden online geen verbinding maken. Toen de problemen bleven aanhouden, kozen de gamers dan maar voor een originele manier om hun duel te beslechten: schaar, steen, papier. Het was Hassan Eker die aan het langste eind trok.

De tweets van Galea en Eker over de situatie lokte heel wat heisa uit. De game FIFA 20 kampte namelijk het hele weekend met grote serverproblemen. Die legde op zaterdag zelfs alle online speelmodi enkele uren lang stil. De FIFA Weekend League, een groot online toernooi, moest daar zelfs door uitgesteld worden. EA reageerde op het incident met Galea en Eker en zegt dat dit een ‘zeer uitzonderlijke situatie’ is. Jammer genoeg voor Hassan Eker stellen de officiële regels van EA dat in geval één of beide spelers verbindingsproblemen ondervinden, beide spelers een nederlaag toegediend krijgen. Een overwinning via schaar-steen-papier wordt dus niet erkend.

Veel kritiek

De kritiek op EA en FIFA 20 zijn niet nieuw. Zowel professionele als niet-professionele gamers hebben al hun onvrede met de game geuit. Die onvrede komt voort uit verschillende factoren, waarvan de vaak voorkomende serverproblemen er slechts één zijn. Maar veel fans van de FIFA-games zijn over het algemeen zeer teleurgesteld over de kwaliteit en de spelervaring die de game biedt. De game zou zodanig geprogrammeerd zijn dat iemand niet goed hoeft te zijn in de game om toch wedstrijden te kunnen winnen. Daarnaast zou vals spelen tijdens esportsevenementen een groot probleem zijn bij de game FIFA 20, en doet EA hier te weinig aan.

De controverse rond EA blijft zo dus opborrelen bij gamers. Recent ontstond nog een rel op sociale media nadat EA besliste om een Maltese esporter niet enkel te verbannen van FIFA 20, maar voor alle games die de gamingstudio uitbracht. Dat was een maatregel die nooit eerder werd genomen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business