Na 17 jaar keert de gameklassieker Halo: Combat Evolved weer terug naar Windows, waar het zowel in de oude als een nieuwe stijl kan gespeeld worden.

De game Halo: Combat Evolved kwam op 15 november 2001 uit voor de Xbox. De first-person-shooter die zich in een intergalactische omgeving afspeelt, groeide al snel uit tot een heuse klassieker voor de console. In 2003 volgde een release voor Windows. Slechts een beperkt aantal van de games kwam uit voor zowel pc als Xbox, een ander deel verscheen exclusief voor de console. Later dit jaar komt Halo Infinite uit, die vermoedelijk zowel voor Xbox als pc uitkomt.

Voor wie fan was van de eerste game en een gamecomputer thuis heeft staan, hebben we heugelijk nieuws. 343 Industries, de studio die de games ontwikkelde, kondigde gisterenavond aan dat Halo: Combat Evolved een herlancering zal krijgen voor Windows, 17 jaar na zijn eerste lancering. De game is zowel verkrijgbaar via Steam als de Microsoft Store en kost €9,99.

De game werd ook in een volledig nieuw jasje gestoken. De oorspronkelijke graphics werden gemoderniseerd zodat de game in 4K kwaliteit kan gespeeld worden. Maar wie voor de nostalgische factor wil gaan, kan de game ook in zijn oude 2003-stijl graphics spelen.

Meer Halo

Halo: Combat Evolved is al de tweede game binnen de reeks die onlangs een herlancering kreeg voor Windows. In december bracht 343 Industries Halo: Reach dat in 2010 uitkwam opnieuw naar Windows.

En voor de fans is er nog heel wat meer in de aanbieding. Op Steam kan naast de losse game nog een ‘Master Chief Collection’ gekocht worden. Voor €40 krijgen zij dan naast de originele game ook Halo: Reach en Halo 2,3 en 4.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here