Nieuws

KU Leuven ruilt Google voor groene zoekmachine Ecosia

Ecosia
Vanaf vandaag gebruikt KU Leuven alleen nog maar de groene zoekmachine Ecosia. Google maakt plaats voor een duurzamer alternatief.

Vanaf vandaag gebruikt KU Leuven in al zijn pc-lokalen en bibliotheken geen Google meer. In de plaats heeft de universiteit gekozen voor de groene zoekmachine Ecosia. De duurzame zoekmachine stort zijn inkomsten door naar allerhande projecten wereldwijd die bomen planten. Een groene oplossing dus voor het energievretende Google.

Ecosia

Ecosia on campus

De nieuwe zoekmachine valt onder het project ‘Ecosia on campus’ van het gelijknamige bedrijf. Daarmee wil het bedrijf wereldwijd meer dan 70 universiteiten en hogescholen aansluiten op de groene zoekmachine. Duurzaam en groen zijn geen nieuwe termen bij de ICT-dienst van KU Leuven. Al enige tijd wordt er geïnvesteerd in een duurzaam koelsysteem voor de datacenters en wordt er een stuk bewuster omgegaan in printgebruik.

Ecosia werd al in 2009 opgestart maar kent vooral de laatste jaren een enorme groei. Op 13 februari 2019 werd de kaap van 86 miljoen geplante bomen gehaald. Als doel wil de zoekmachine tegen het einde van 2020 meer dan één miljard bomen gepland hebben. En dat zou nog wel eens kunnen lukken. Door de vele bosbranden wereldwijd (o.a. Australië) zag de duurzame zoekmachine een stijging van 82 procent in zoekopdrachten. Maar waar haalt het systeem dan zijn zoekresultaten? Als alternatief voor het – minder groene – Google werkt het Duitse bedrijf samen met Bing, de zoekmachine van Microsoft.

Zelf proberen?

Wil jij Ecosia ook gebruiken? Dat kan zeker en vast! Ga naar https://www.ecosia.org/ en voeg de zoekmachine toe aan je browser. Happy planting!

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business