Splitt

Nederlanders kunnen met Splitt gemakkelijk en snel een digitale groepspot aanmaken. De app wil concurreren met het populaire Tikkie.

Advertentie

De Nederlandse betaalapp Tikkie heeft er een concurrent bijgekregen. Met Splitt betaal je gemakkelijk je vrienden terug in één groep. Door een ouderwetse groepspot aan te maken kan je gemakkelijk digitaal een pot maken zonder dat je moet liggen kullen met cash geld of mensen die maar niet terugbetalen.

Splitt vs. Tikkie

Voor de duidelijkheid; de betaalapp is helaas niet beschikbaar in België. Splitt wil vooral de concurrentie aangaan met de Nederlandse betaalapp Tikkie. Die laatste is al heel populair in Nederland om snel en eenvoudig je vrienden en familie digitaal terug te betalen.

Maar volgens Splitt CEO, Patrick Kint, is het verschil met Tikkie dat je heel gemakkelijk met groepen een pot kan maken en/of terugbetalen. Achter de Nederlandse app zit vandaag een team van 7 mensen met een vestiging in Utrecht. Ook om gezamenlijk boodschappen te betalen of op groepsreizen kan de nieuwe betaalapp heel handig zijn.

Hoe werkt het?

Redelijk eenvoudig. Je betaalt 25 eurocent per dag dat je Splitt gebruikt. Helemaal anders dus dan bij veel applicaties waarbij je per transactie een kost moet betalen. Voor de toekomst werkt het bedrijf ook samen met betaalkassa’s zodat mensen gemakkelijk via Splitt PAY betalingen in horecazaken kunnen doen.

Voor de Nederlanders: je kan de app hier downloaden voor iOS of Android.