Nieuws

Tesla levert 1.000.000e wagen af

Tesla
In een Tweet onthulde Elon Musk een leuk feitje: vandaag werd de 1 miljoenste Tesla afgeleverd. Het gaat om een rode Model Y.

Sinds de lancering in 2003 heeft de Amerikaanse bouwer van elektrische wagens vandaag zijn 1.000.000e model afgeleverd. Dat onthulde Elon Musk zelf via zijn Twitterpagina. Het gaat om een rode Tesla Model Y die begin volgend jaar ook bij ons beschikbaar zal zijn.

Tesla Roadster

Even terug naar 2008. Toen Tesla zijn eerste consumentenwagen produceerde: de knappe Tesla Roadster. Sinds de lancering daarvan heeft het zo’n 12 jaar geduurd om de mijlpaal van 1 miljoen wagens te behalen. En dat cijfer is heel belangrijk voor de autobouwer. De industrie heeft er namelijk lang over gedaan om de overstap naar elektrisch te wagen. Door nieuwe emissieregels in Europa zijn ook bijvoorbeeld Volkswagen op die kar gesprongen.

Tesla wil in 2020 zo’n 500.000 wagens afleveren. Een flink cijfer waar niet iedereen zeker van is. Ter vergelijking: autobouwers als Volkswagen of Toyota leveren jaarlijks meer dan 10 miljoen wagens af. Desalniettemin bewonderen we het harde werk van de ‘nieuwkomer’.

Berlijn

Naast de start van zijn Gigafactory in Shanghai binnenkort is Tesla ook volop bezig met de voorbereidingen in Berlijn. Ook daar wil het een Europese fabriek neerpoten. Helaas moet die bouw ook heel wat van de natuur opofferen. Na felle demonstraties tegen Tesla’s plannen kreeg het bedrijf overlaatst dan toch groen licht van de Duitse rechtbank.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business