Nieuws

Tesla krijgt groen licht van rechter om bos te kappen voor Duitse Gigafactory

Tesla
Tesla kan officieel beginnen aan de voorbereidingen en bouw van zijn Gigafactory in de buurt van het Duitse Berlijn.

Eerder deze week kreeg Tesla te horen dat een rechter had beslist om de voorbereidingen voor de Gigafactory stop te zetten. De Amerikaanse autobouwer was alvast begonnen met de kap van het bos, maar door verschillende activisten moest het bedrijf die werken nu stilleggen.

Tesla Gigafactory Berlijn

Vandaag heeft de autobouwer officieel groen licht gekregen van de Duitse rechtbank om de kap van het bos verder te zetten. Die kap is helaas nodig om de enorme fabriek te kunnen bouwen. Van daaruit wil het bedrijf zijn wagens helemaal produceren, van batterij tot volledige wagen. En dat zal ook positieve gevolgen hebben voor de verkoopprijs van de wagen, vermoedelijk. En helaas moet je daar wat voor opofferen.

De Amerikaanse autobouwer wil zijn nieuwe enorme fabriek in Gruenheide bouwen. Een stadje nabij Berlijn in Brandenburg. Toen Tesla eerder al groen licht kreeg om in Duitsland aan de slag te gaan werd de investering positief onthaald.

Water

Helaas hebben Duitse autoriteiten onderschat hoeveel druk de oppositie en lokale demonstranten zouden uitvoeren om de bouw van de fabriek tegen te houden. De kap van het bos zou immers het leven kosten aan honderden wilde dieren die in korte tijd hun wereld zien verkleinen. Bovendien zou de bouw van de fabriek ook de watertoevoer van de omgeving in het gevaar brengen.

Tesla
Demonstranten protesteren tegen de plannen van Tesla. Afbeelding: Paweł Kopczyński/Reuters

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business