De grenzen tussen de iPad en de Mac zou nog wel eens verder kunnen vervagen als de iPad ook ondersteuning voor een muiscursor krijgt.

Advertentie

9to5Mac claimt in een stukje code voor iOS 14 ontdekt te hebben, dat de iPad muisondersteuning zou gaan krijgen. Helemaal nieuw is dat ook niet meer voor de iPad, want in iOS 13 was al rudimentaire compatibiliteit met externe muizen voorzien via het menu Toegankelijkheidsinstellingen. In iOS 14 zou muisondersteuning dan een standaardinstelling worden. Muizen kunnen via Bluetooth verbonden worden met je iPad.

De meeste muisfuncties die we al in de Mac computers terugvinden, zullen ook in de volgende software-update voor iOS geïntegreerd worden. Denk bijvoorbeeld aan ondersteuning voor verschillende cursors. Zo zal de klassieke pijlcursor een hand worden als je op een link gaat staan. Een verschil dat 9to5Mac voorspelt, is dat de cursor voor de iPad zal verdwijnen als de muis enkele seconden niet bewogen wordt, terwijl dit bij de Mac pas gebeurt als je tekst begint te typen.

Trackpad toetsenbord

Zo mogen we voor de toekomstige iPad, zoals de iPad Pro 2020 dus heel wat vernieuwingen verwachten. Het gerucht dat Apple aan het werken is aan nieuw slim toetsenbord met trackpad gaat al enige tijd de ronde. 9to5Mac zet die geruchten kracht bij doordat zij in de code van IOS 14 heel wat shortcuts zouden ontdekt hebben voor dat touchpad. Opnieuw wordt daarbij gekeken naar shortcuts en gebaren die al door de Mac ondersteund worden. Het toetsenbord zal vermoedelijk ook compatibel zijn met meerdere modellen van de iPad.

De iPad beweegt al langer in de richting van de Mac. Bij iOS 11 werden al heel wat designfeatures van de Mac ondersteund, door verschillende iPad modellen. Muisondersteuning en een toetsenbord zijn een volgende stap in die richting. Toch blijft de iPad wel de software delen met de iPhone. iOS en MacOS voelen nog steeds heel verschillend aan. iOS 14 is op dit moment nog in volle ontwikkeling en komt normaal gezien in september uit.

Advertentie

Gerelateerde artikelen

Apple werkt aan toetsenbord met touchpad voor iPad Pro

Door de toevoeging van dit toetsenbord beweegt de iPad Pro steeds meer in de richting van een klassieke laptop.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here