Nieuws

Autosalon New York uitgesteld tot augustus

Er zullen volgende maand geen nieuwe auto’s te bewonderen zijn op het autosalon van New York.

De organisatie van de New York Auto Show, zeg maar het autosalon van New York, heeft via Twitter laten weten dat het evenement niet volgende maand zal doorgaan. Normaal zou dat plaatsvinden van 10 tot 19 april, met ook nog enkele persdagen voor de start van het evenement.

New York autosalon

De reden waarom het autosalon wordt uitgesteld, moeten we je waarschijnlijk al niet meer vertellen. Het is namelijk steeds hetzelfde – en stilaan afgezaagde liedje als het je ons vraagt – dat we al enkele weken moeten vertellen. De organisatie acht het coronavirus een te groot risico, en wil de aanwezigen niet onnodig blootstellen aan het besmettingsgevaar.

Ook in Amerika begint de ziekte stilaan zijn tol te eisen. Het aantal geregistreerde besmettingen is er de laatste dagen, zoals in zo veel Westerse landen, flink gestegen. Al meer dan duizend besmettingen zijn bekend, wat ook voor 30 personen een dodelijke afloop heeft gekend.

Uitstel is geen afstel

Anders dan bij veel andere grote evenementen wil de organisatie het autosalon nog wel steeds laten doorgaan. Er wordt volop gezocht naar een nieuwe datum. Vermoedelijk zal het autosalon dan doorgaan van 28 augustus tot en met 6 september.

Het zijn zo zeer teleurstellende tijden voor autoliefhebbers. Ook het autosalon in Genève werd een paar weken geleden afgelast, omdat de Zwitserse regering het organiseren van grote indoor evenementen verbood. Wel stelde zeer veel autofabrikanten in de laatste weken hun nieuwste (elektrische) voertuigen voor, dus de auto-industrie zit zeker niet stil.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business