Netflix

Netflix Party is dé oplossing als je niet meer in staat bent om met je vrienden, kennissen of geliefde te Netflixen. Wij leggen je uit hoe het werkt.

Advertentie

Vanaf vandaag bevindt België zich officieel in een lockdown vanwege het coronavirus. Zonder legitieme reden de straat opgaan raden we ten zeerste af, want dat kan je op straf komen te staan. Plezante avonden met vrienden en familie zullen voor menigeen dan ook schaars zijn. Mocht je koste wat kost toch graag ‘samen’ je Netflix-show willen kijken, dan hebben we goed nieuws: via Netflix Party kun je alsnog aan je trekken komen.

Netflix Party verklaard

Netflix Party is een onofficiële Chrome-extensie voor Netflix. Via Netflix Party kun je video’s synchroniseren met die van andere gebruikers, waardoor jij en je vriend(en) op hetzelfde moment dezelfde beelden zien. Om het nog allemaal wat socialer te maken, voegt de extensie ook een live chat-optie toe. De live chat-functie bevindt zich rechts van de gesynchroniseerde Netflix-show op je scherm.

Ook onze redactieleden hebben Netflix Party aan de tand gevoeld. Aangezien het team van TechPulse vanwege de lockdown zoveel mogelijk vanuit huis werkt, was het vinden van proefpersonen geen probleem. Na het installeren van de extensie hoef je alleen op het pictogram in je bladwijzerbalk te drukken wanneer je een Netflix-video opent. In bovenstaande screenshot zie je dat de live chat veilig en wel naast de Netflix-show naar keuze gepositioneerd is. Zelf ondervonden we geen hinder, maar we kunnen ons voorstellen dat de extensie iets minder goed werkt als je met enorme groepen samen content gaat kijken.

De feature Netflix Party is vooralsnog exclusief te vinden in de webbrowser van Google, namelijk Chrome. Wil je koste wat kost geen Chrome gebruiken? Dan heb je helaas pech. Verder is het belangrijk om te vermelden dat het om een onofficiële extensie gaat. Ondanks dat de extensie gratis te gebruiken is, kan een donatie aan de ontwikkelaar via Patreon natuurlijk geen kwaad.

Niet revolutionair

Het is zeker niet voor het eerst dat we een dergelijke feature voor Netflix hebben gezien. Zo kun je via de applicatie Rave YouTube- en Netflix-video’s synchroniseren op afstand. De app beperkt zich echter tot gebruikers van smartphones en tablets. Qua potentieel bereik heeft een browserextensie als Netflix Party dan ook zeker de bovenliggende hand.


Gerelateerde artikelen

Streamingdienst Popcorn Time is terug van weggeweest

Het bekende gratis alternatief voor Netflix 'Popcorn Time' is weer terug. Door de verspreiding van het coronavirus hebben de makers nu versie 4.0.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here