Nieuws

GPS van Samsung Galaxy S20 Ultra laat te wensen over

De Samsung Galaxy S20 Ultra is zonder discussie een dure smartphone, maar blijkt wel heel wat problemen te hebben.

Over de Samsung Galaxy S20 Ultra kan je verschillende meningen hebben. Langs de ene kant valt niet te ontkennen dat het een superkrachtige en geavanceerde smartphone is, die zijn tijd eigenlijk (te?) ver vooruit is. Maar langs de andere kant steekt het prijskaartje van €1349 (voor de goedkope versie!) ook heel wat mensen begrijpelijk de ogen uit.

Samsung Galaxy S20 Ultra

Toch hebben al heel wat mensen hun geld bijeen gespaard en zich laten verleiden tot de smartphone. Maar niet iedereen zal daar op dit moment blij mee zijn. Want de Samsung Galaxy S20 vertoont nog heel wat mankementen. En je mag als consument toch verwachten dat als je zo veel geld betaalt voor een smartphone, deze al zijn basisfuncties feilloos uitvoert.

Samsung rolde nog niet lang geleden al een eerste firmware update uit die enkele van de gesignaleerde problemen aanpakt. Dat was onder andere oververhitting tijdens het opladen, de camera-applicatie die soms bevroor, problemen met de batterij en onstabiele Wifi.

De Samsung Galaxy S20 kan ongelooflijk veel, maar er zijn ook dingen die het niet kan.

GPS is de weg kwijt

Maar blijkbaar is daarmee alle ellende nog niet voorbij. Een zeer irritant probleem met de GPS van de smartphone is nog niet opgelost. Gebruikers signaleren op verschillende kanalen zoals een Twitter, Reddit of Samsung-fora, dat wanneer zij Google Maps proberen te gebruiken met hun Samsung Galaxy S20 Ultra, de GPS er niet in slaagt een signaal op te pikken. Het gaat dan niet over enkele seconden wachten, maar soms zelfs 15 minuten. Andere problemen zijn dat de verbinding instabiel is, of dat een route getoond wordt die de gebruikers uren geleden nam.

Samsung heeft zich zelf nog niet uitgesproken over deze issue. Vermoedelijk zal dit wel met een toekomstige firmware-update worden aangepakt. Maar voorlopig kan je nog niet echt zeggen dat de Samsung Galaxy S20 Ultra zijn geld waard is. Dat was ook de conclusie van onze collega Bram, die de smartphone een tijdje mocht uittesten.   

https://twitter.com/apimpnamedgekko/status/1239973197765697545?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1239973197765697545&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.androidauthority.com%2Fsamsung-galaxy-s20-series-gps-1094562%2F

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business