Nieuws

Beeldkwaliteit Netflix wordt teruggeschroefd

Netflix
Omwille van de coronacrisis schakelen steeds meer mensen over op videostreamingdiensten als Netflix. Om iedereen dezelfde content te kunnen bieden vraagt Brussel om de beeldkwaliteit op piekmomenten te verlagen.

Door de coronacrisis moet iedereen een steentje bijdragen. Omdat cinemazalen en theaters gesloten zijn tot nader order schakelen veel mensen nu over op videostreamingdiensten als Netflix. Deze week heeft de Amerikaanse videostreamingdienst in een gesprek mogelijk beslist om de beeldkwaliteit te verlagen als het internetnetwerk te hard belast wordt.

Netflix vs. Corona

De Europese Commissie heeft in een voorstel aan streamingplatformen gevraagd om samen met internetaanbieders te werken aan een plan om overbelasting van netwerken te voorkomen. Het concrete idee daarbij is om de Full HD-kwaliteit, die extra bandbreedte van je verbinding vraagt, te verlagen naar een standaard kwaliteit. Door de beeldkwaliteit te verlagen wordt ook de druk op het internetverkeer verlicht en kunnen meer mensen genieten van de streamingmogelijkheden die onze digitale wereld vandaag rijk is.

Voor de duidelijkheid, de streamingdiensten kunnen de beeldkwaliteit alleen terugschroeven als er momenten zijn waarbij enorme dataconsumptie dreigt. Dat kan dus ’s avonds zijn en vooral in het weekend. In Brussel maakt men zich namelijk zorgen dat al deze videostreamingdiensten voor een verstopping van het internetverkeer zullen zorgen waardoor echt belangrijke informatie niet meer doorkomt.

Abonnementen

Natuurlijk is het zover nog niet. Toch moeten gebruikers rekening houden met de mogelijke verlaging van de beeldkwaliteit. Iedereen moet een beetje water bij de wijn kunnen doen. Daar tegenover staat natuurlijk ook wel de vraag of Netflix zijn prijzen dan ook terug gaat schroeven.

Klanten met het duurdere 4K UHD-abonnement betalen vandaag immers al 15,99 euro. Terwijl het basisabonnement bij Netflix maar 7,99 euro kost voor de standaard beelkwaliteit. Momenteel is het niet duidelijk of het bedrijf zijn prijszetting gaat aanpassen voor een bepaalde duur.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business