Nieuws

Een droomjob als gametester van Fortnite? NOWJOBS maakt het mogelijk !

[Business wire] Om de haverklap duiken in de media berichten op over droomjobs. Betaald worden om de wereld rond te reizen, om niets anders te doen dan in tophotel te gaan logeren of om een paradijselijk eiland te gaan “bewaken”.  Het haalt keer op keer het nieuws. Maar het lijkt ook allemaal ver van mijn bed. Toch zijn droomjobs ook dichter bij huis niet onmogelijk, zelfs niet voor wie nog student is. Sterker nog: via de app NOWJOBS van Accent liggen ze misschien wel binnen handbereik. Zo heeft het gameplatform Kayzr uit Gent een job beschikbaar voor iemand die niets anders moet doen dan het populaire spelletje Fortnite testen.

Om de haverklap duiken in de media berichten op over droomjobs. Betaald worden om de wereld rond te reizen, om niets anders te doen dan in tophotel te gaan logeren of om een paradijselijk eiland te gaan “bewaken”.  Het haalt keer op keer het nieuws. Maar het lijkt ook allemaal ver van mijn bed. Toch zijn droomjobs ook dichter bij huis niet onmogelijk, zelfs niet voor wie nog student is. Sterker nog: via de app NOWJOBS van Accent liggen ze misschien wel binnen handbereik. Zo heeft het gameplatform Kayzr uit Gent een job beschikbaar voor iemand die niets anders moet doen dan het populaire spelletje Fortnite testen.

Droomjobs….

Enkele jaren geleden mocht ene Tommy Lynch meer dan 40.000 kilometer reizen om in heel de wereld voor een producent van glijbanen die producten te gaan testen. Zo kwam hij onder meer in de Algarve, Lanzarote, Mallorca en Cyprus, maar ook in de Dominicaanse Republiek en Mexico. Egypte, Turkije, Costa Del Sol, Cyprus, Algarve, Dominicaanse Republiek en Mexico. Hij moest als ‘lifestyle product development manager’ de hoogte, snelheid, veiligheid, waterkwaliteit en het landen van de glijbanen in vakantieoorden testen en zo zijn opdrachtgever helpen om te bepalen welke zwembaden die in zijn  nieuwe catalogus zou opnemen. Het is niet de enige job om van te dromen. Zo verdiende een Britse studente onlangs in één maand 1.000 pond ( 1.500 euro) door een maand lang elke dag in een ander designbed te slapen. Het kaderde in een slaaponderzoek van een bedrijf van luxebedden.  Ook condoomtesters, snoepproevers en kwaliteitscontroleurs van bordelen, kwamen nog niet zo lang geleden in het nieuws met “droomjobs”.

…zijn niet zo onbereikbaar als iedereen denkt

Dat steevast veel aandacht uitgaat naar die speciale jobs is niet verwonderlijk en komt omdat de perceptie bestaat dat ze uitzonderlijk en dus zo goed als onbereikbaar zijn. Maar dat is steeds minder het geval. Via de app NOWJOBS, die inspeelt op de digitalisering van de rekruteringsmarkt en op de noden van jongeren die snel een centje willen bijverdienen in de horeca of de evenementsector of de retail, zijn ook voor studenten dergelijke droomjobs beschikbaar.  NOWJOBS beperkt zich immers niet tot die eerder traditionele sectoren, maar spreekt ook heel veel startups aan uit de game- en entertainmentsector. En die kunnen nog vaker dan traditionele bedrijven af en toe voor een korte periode helpende handen gebruiken. Het jonge Gentse gameplatform Kayzr, dat belangrijke bedrijven als Unibet en KBC wist te overtuigen om als partner toe te treden tot hun community, heeft bijvoorbeeld recent via NOWJOBS een job aangeboden aan een game fanaat die niets anders moet doen dan het populaire spelletje Fortnite komen testen. Geef toe, er zijn minder aantrekkelijke studentenjobs.

Klik hier voor meer informatie

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business