Leuven, 8 juni 2018. Sitemark, een toonaangevend platform voor bedrijfsdata uit luchtfoto's, heeft vandaag aangekondigd dat Chroma Impact Investment een kapitaalverhoging van 1 miljoen euro in het bedrijf ondersteunt. Met het extra kapitaal wil Sitemark zijn commerciële organisatie versterken en zijn productontwikkeling versnellen.

Advertentie

Platform voor data uit luchtfoto’s

“Wij leveren geavanceerde analysegegevens van locaties door data uit verschillende bronnen te combineren. Denk maar aan satellieten, drones en mobiele apparaten. Drones zijn tegenwoordig een van de talloze middelen om data te verzamelen. Ons platform is een belangrijke troef voor bedrijven bij het beheer van hun sites. Of het nu gaat om locatieplanning en -opbouw of voortdurende verbetering en onderhoud”, zegt Vishal Punamiya, de CEO van Sitemark.

Sitemark biedt bedrijven een nieuwe manier om data uit luchtfoto’s te verzamelen, analyseren en gebruiken, voor één of meerdere locaties. Het platform voor data uit luchtfoto’s van Sitemark levert bruikbare informatie over locaties aan klanten in de energie-, bouw- en mijnbouwsector. Sitemark werd opgericht in 2016 en telt internationale Fortune 500-bedrijven op vijf continenten onder zijn klanten.

1 miljoen euro

“Met deze kapitaalverhoging gaan we onze commerciële organisatie versterken en onze productontwikkeling versnellen. We zien dit als een belangrijke stap op ons pad om een toonaangevend internationaal platform voor bedrijfsdata uit luchtfoto’s te worden”, zegt Vishal Punamiya, de CEO van Sitemark. “Toen een van onze eerste klanten aan boord kwam als investeerder, was dat een belangrijk signaal dat er muziek zit in ons product en onze markt. Op dat moment waren we op zoek naar een strategische investeerder voor onze branche die ons via zijn netwerk kon helpen om in andere delen van de wereld actief te worden.”

Rebranding van Dronegrid naar Sitemark

Het bedrijf is uitgegroeid tot een platform voor bedrijfsdata uit luchtfoto’s dat klanten unieke inzichten biedt, zodat ze betere beslissingen kunnen nemen. Onze recente rebranding naar Sitemark belichaamt de toegevoegde waarde die ons platform aan onze stakeholders biedt: inzichten uit luchtfoto’s van locaties binnen handbereik.

Advertentie