Nieuws

Fysiek en digitaal gegevens beschermen met ESET Full Disk Encryption

ESET, een wereldleider in cybersecurity, kondigt de lancering aan van ESET Full Disk Encryption (EFDE), een nieuw product ontwikkeld om ongeautoriseerde toegang tot waardevolle bedrijfsgegevens te beschermen. Beschikbaar als add-on voor ESET Cloud Administrator en ESET Security Management Center, de consoles voor beheer op afstand, EFDE is de nieuwste oplossing om in geval van diefstal of verlies van toestellen, in alle veiligheid bedrijfsgegevens zowel fysiek als digitaal te beschermen.

De belangen van het bedrijf beschermen

Fysiek gegevensverlies en diefstal van toestellen zoals mobieltjes en laptops zijn een belangrijke bekommernis voor tal van organisaties. Naast de vervangingskosten voor het materiaal, zijn de risico’s op gegevenslekken nog schadelijker. Voor gevoelige gegevens die verkeerd worden beheerd zijn er niet enkel belangrijke boetes voorzien binnen de GDPR-wetgeving maar lekken kunnen ook een negatief impact hebben op het bedrijf, zijn veiligheid, zijn continuïteit en zijn reputatie.

 

Dankzij de nieuwe en complete oplossing voor schijfversleuteling van ESET kunnen IT-beheerders de verbonden toestellen op afstand implementeren, activeren en versleutelen  met een klik, zodat de  criminelen niet kunnen profiteren van gestolen of verloren toestellen. De It-beheerders kunnen deze oplossing zowel via de lokale als cloudgebaseerde management console implementeren. Na de implementatie kunnen gebruikers de versleutelingsstatus van opgeslagen gegevens op de bedrijfsapparaten volgen en beheren vanaf één enkele console. Deze software is beschikbaar als add-on functie voor de nieuwste versies van ESET remote management consoles – ESET Cloud Administrator 1.2 en ESET Security Management Center 7.1 – beide kregen onlangs een update zodat ze ESET Full Disk Encryption ondersteunen.

 

De opmars van de complete versleuteling

Een marktonderzoek van ESET bij meer dan honderd bedrijven liet zien dat voor 85% van de deelnemers de complete versleuteling van de schijf de belangrijkste optie is onder de verschillende vormen van versleuteling die beschikbaar zijn om hun bedrijf te beschermen. Een rapport van IDC (a report from IDC ) voorspelt dat tot in 2023 de markt voor volledige versleuteling een jaarlijkse groei van 1,4% zal kennen. Deze aanwijzingen doen ESET geloven dat voor de bedrijven, wat de gegevensbescherming betreft, de complete en makkelijk te beheren versleuteling van de schijf het best aan hun verwachtingen voldoet.

 

In een commentaar over de lancering van ESET Full Disk Encryption, verklaarde ESET Product Manager Ervín Rendek: “Terwijl malware en virussen een grote bedreiging vormen voor bedrijven wereldwijd, weten we bij ESET dat dit slechts een deel is van de huidige uitdagingen op het vlak van gegevensbescherming. Het heeft ons ertoe aangezet om de nieuwe oplossing ESET Full Disk Encryption te ontwikkelen en zo het probleem van gegevensverlies voor bedrijven op te lossen. Het wordt nu beheerd vanaf één console als toevoeging aan de andere ESET ICT-beveiligingsproducten. ESET Full Disk Encryption is de perfecte oplossing zowel voor bedrijven die basisbehoeftes hebben in versleuteling als voor zij die reeds het concept van onze managementconsoles kennen.”

 

Om meer te vernemen over ESET Full Disk Encryption, bezoek : https://www.eset.com/int/business/full-disk-encryption.

Beveiligingesetgegevensbescherming

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals