Nieuws

Apple wil beeldstabilisatie van de iPhones verbeteren

beeldstabilisatie
De nieuwe iPhone die eind dit jaar wordt gelanceerd, zou beschikken over een sensor-shift techniek voor de beeldstabilisatie.

Volgens de nieuwste geruchten werkt Apple momenteel aan het verbeteren van de beeldstabilisatie van de iPhone. Daarbij zou er een zogenoemde sensor-shift techniek worden gebruikt.

Beweging beeldsensor

De bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo vertelde aan MacRumors dat de volgende iPhone (de 6.7-inch) beschikt over de sensor-shift technologie, wat beeldstabilisatie voor de ultra groothoeklens camera mogelijk maakt. De technologie beweegt de beeldsensor in de camera, zo compenseert het het eventueel trillen van de hand. Het stabiliseren van de sensor zorgt voor meer constante foto’s. Op dit moment is de beeldstabilisatie alleen mogelijk voor de groothoeklens en de telefoto lens. Hiervoor maakt Apple gebruik van optische beeldstabilisatie, waarbij de beweging van de lens, en dus niet de sensor, wordt gebruikt om het trillen van de hand te compenseren. Of de aanpassing aan de ultra groothoeklens, ook doorgevoerd zal worden bij de groothoeklens en de telefoto lens, is niet bekend.

Periscopische lens in 2022

Volgens Kuo, zal de iPhone 12 dus het eerste toestel zijn dat de verbeterde beeldstabilisatie krijgt. De komst van de nieuwe iPhone wordt verwacht in het najaar van 2020. Ook zou Apple van plan zijn om de twee of drie iPhones die volgend jaar zullen verschijnen, te voorzien van deze nieuwe technologie. En, het jaar daarop in 2022, komt Apple met een periscopische lens voor de iPhone. Deze lens maakt het mogelijk om vijf tot tien keer optisch in te zoomen. Dit zorgt ervoor dat het beeld wat je wilt vastleggen, niet wazig wordt zodra je gaat inzoomen. Even voor je beeldvorming, met de huidige iPhones kun je tot 2x inzoomen. Een flinke verbetering dus.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business