Nieuws

Instagram kondigt nieuwe updates aan in de strijd tegen de coronacrisis

Clubhouse functie naar Instagram Live
Instagram lanceert onder andere het 'samen scrollen' via videochat, een donatie sticker en het delen van Insta stories met je vrienden.

Instagram maakt vandaag via hun blog bekend dat zij met nieuwe updates komen, deze zijn allemaal gerelateerd aan de coronacrisis waar we ons nu in bevinden.

Blijf veilig en verbonden

Zo kunnen gebruikers binnenkort via het sociale platform een helpende hand bieden door een bijdrage te leveren aan hulpacties. En daarnaast kunnen ze gebruikmaken van nieuwe functies als samen scrollen via videochat, om de eenzaamheid die deze crisis veroorzaakt tegen te gaan. “Sinds de WHO de uitbraak van het coronavirus in januari heeft uitgeroepen tot een noodsituatie op het gebied van volksgezondheid, hebben we stappen gezet om mensen toegang te geven tot accurate informatie, om ze te helpen veilig te blijven en ervoor te zorgen dat ze verbonden blijven”. Zo laat Instagram weten.

Updates

De nieuwe updates die het sociaal platform zal introduceren, zijn als volgt:

  • De zoekfunctie in Instagram zal meer educatieve bronnen weergeven
  • Er worden stickers toegevoegd om gebruikers van nauwkeurige informatie te voorzien
  • Accounts en inhoud over het COVID-19 virus dat niet van een betrouwbare bron afkomstig is, zoals een gezondheidsorganisatie, worden verwijderd
  • De donatie sticker wordt uitgerold, zodat mensen non-profit organisaties kunnen ondersteunen
  • Er wordt een gedeelde Insta story aangemaakt, om zo ondanks de quarantaine toch verbonden te blijven met elkaar
  • Er komt een nieuwe manier van scrollen in de nieuwsfeed van de app, dit kun je voortaan samen met je vrienden doen via videochat

Het ‘samen scrollen’ kun je activeren door te klikken op de videochat knop in je inbox. Bekijk vervolgens de bewaarde, de voorgestelde foto’s of video’s en de content die je hebt geliked. Via Twitter laat Instagram zien hoe je de juiste informatie over het coronavirus kunt verkrijgen via het platform, en hoe je de donatie sticker kunt gebruiken in de app:

Als je meer informatie wilt over de nieuwe updates, klik dan hier voor de blog.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business