Nieuws

Polestar 2: productie van start gegaan in China

Polestar 2
De langverwachte productie van de Polestar 2 is van start gegaan in China. Ondanks de woedende coronacrisis komt de Tesla-killer eraan.

De productie van de Polestar 2 – het dochtermerk van Volvo – is officieel van start gegaan in Luqiao in China. En dat ondanks de wereldwijde coronacrisis. De nieuwe elektrische performance fastback is het eerste elektrische voertuig dat door de fabriek wordt geproduceerd en zal worden geleverd in Europa, gevolgd door China en Noord-Amerika.

Polestar 2 vs. COVID-19

Het nieuws over de Polestar 2 is redelijk opvallend. Wereldwijd vallen fabrieken stil en zetten bedrijven hun activiteiten stop. Hier zien we het tegenovergestelde. Al zijn ze zich daar bij Polestar heel bewust van. CEO Thomas Ingenlath liet verstaan dat “de productie van de Polestar 2 onder heel uitdagende omstandigheden is begonnen” en benadrukt dat de gezondheid en veiligheid van de medewerkers heel belangrijk is hierbij. De CEO eindigt nog met het het enorme respect dat hij heeft voor zijn gehele team.

De Polestar 2 werd onthuld in februari 2019 en is wereldwijd beschikbaar in tien markten in Europa, China en Noord-Amerika. Aanvankelijk kon men de Polestar 2 reserveren met een terugbetaalbare aanbetaling, nu worden de definitieve bestellingen in elke lanceringsmarkt geopend. In België werd de effectieve verkoop midden febuari al opgestart. Testritten voor consumenten zullen mogelijk zijn vanaf deze zomer.

Leveringen in Europa

De volledig elektrisch aangedreven fastback is voor het eerste productiejaar beschikbaar met 300 kW (408 pk) en 660 Nm, vierwielaandrijving en een 78 kWh- batterijpakket dat een bereik van 470 km (WLTP) mogelijk maakt. Polestar 2 is ook de eerste auto ter wereld met een ingebouwd infotainmentsysteem dat wordt aangedreven door Android, met Google Assistant, Google Maps en de Google Play Store. Intussen heeft ook BMW zijn concurrent voor de P2 en Tesla Model S/3 klaarstaan: de elektrische i4 zou volgens WLTP-normen ook aan een actieradius van 600 kilometer komen. Autobouwers zijn meer dan ooit in de strijd om de beste elektrische wagen op de markt te brengen.

De leveringen zullen in de zomer van 2020 van start gaan, te beginnen in Europa, gevolgd door China en Noord-Amerika.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business