Google Podcasts

Google Podcasts krijgt een update voor Android smartphones en zal na lang wachten ook eindelijk beschikbaar zijn voor gebruikers van iOS.

Advertentie

In deze tijden van COVID-19 zijn podcasts steeds populairder aan het worden als vorm van ontspanning. Podcasts zijn via verschillende platformen te beluisteren, waaronder Spotify, TuneIn, Apple Podcasts én ook Google Podcasts. De app van deze laatste krijgt nu een volledig nieuw design en zal eindelijk ook naar iOS komen.

De huidige layout ziet er niet zo goed uit.

Google Podcasts update voor Android

Wie momenteel de Google Podcasts app opent, zal al snel even verward kijken. De hele layout lijkt zo ontworpen dat hij op een enkele webpagina past en dat is verre van ideaal. Zo zijn we hier op de redactie fan van Pocket Casts, een app die veel meer mogelijkheden biedt. Gelukkig had Google ook door dat het allemaal beter kon en daarom is het bedrijf begonnen met de uitrol van een volledig nieuwe layout voor Android, aldus 9to5Google

Home, Explore, Activity

Centraal staan nu drie verschillende tabbladen. Home, Explore en Activity. Home geeft je een overzicht van de laatste afleveringen van je favoriete podcasts, terwijl Explore (zoeken) je nieuwe dingen laat ontdekken. Activity geeft je een overzicht van wat je nog moet luisteren, luistergeschiedenis, downloads en meer. Downloads gebeuren nu bovendien automatisch als je dat wil, iets dat in andere apps al lang mogelijk was. 

Voor het eerst is de app ook beschikbaar op iOS. Wie dan weer liever op zijn computer luistert, kan terecht op de Google Podcasts website


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here