Sorry we are closed sign board hanging on a door of cafe

Google wil het op deze manier eenvoudiger maken om bedrijven te vinden die tijdens de coronacrisis toch nog open zijn.

Heel wat bedrijven hebben door het coronavirus de deuren voor onbepaalde duur moeten sluiten. Daarbij zitten ook heel wat winkels en restaurants. Het is daardoor niet altijd makkelijk om nog een lokaal bedrijfje te vinden dat zijn activiteiten nog niet heeft stilgelegd. Want welke winkels zijn nu ‘essentieel’ en welke niet? En bij welke restaurants kunnen we eventueel nog wel eten afhalen?

Google probeert ons het leven ook in crisistijden eenvoudiger te maken. CEO Van Google Sundar Pichai kondigde twee weken geleden al aan dat Google een nieuw label zou ontwikkelen waarmee bedrijven kunnen aangeven of ze al dan niet tijdelijk gesloten zijn. Dat label wordt dan getoond als de zaak wordt opgezocht via Google Search of Google Maps.

Mijn Bedrijf

Google legt nu ook hoe bedrijven dit kunnen doen. Dat moeten ze meer bepaald via hun Mijn Bedrijf account. Mijn Bedrijf is een tool die Google ontwikkelde voor bedrijven om het contact met klanten te vergemakkelijken via de zoekmachine. Met een account kunnen ze bijvoorbeeld hun profiel in Google Maps aanpassen.

Wanneer je ingelogd bent op je Mijn Bedrijf account, moet je naar het menu Info gaan. Via dit menu kan je je bedrijf ‘sluiten’ op Google. Door de menuopties uit te breiden kan je dan aangeven dat je maar tijdelijk gesloten bent. Google rolt de functie uit omwille van het coronavirus, maar dat betekent niet dat de functie na de crisisperiode niet meer zal kunnen gebruikt worden. Als bedrijven bijvoorbeeld maar enkele maanden op een jaar open omdat ze seizoensgebonden zijn, dat zullen ze dat voortaan ook in Maps kunnen aangeven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here