Nieuws

Update: Pokémon Go krijgt update zodat gamers niet meer naar buiten hoeven

De ontwikkelaars van de game willen voorkomen dat gamers de beperkende maatregelen overtreden om Pokémons te gaan vangen.

Update: Niantic heeft vandaag bekendgemaakt dat het bedrijf het nogmaals makkelijker gaat maken om Pokémon Go van thuis uit te spelen. Zo kan je nu ook een Remote Raid Pass aanschaffen voor 100 Pokécoins of door een eenmalige bundel te kopen voor 1 Pokécoin. Pokémon zullen je nu ook cadeautjes brengen, waardoor je zelf niet meer naar een Pokéstop moet wandelen.

Origineel bericht: Voor veel gameontwikkelaars zijn het nu juist gouden tijden. Doordat in veel landen iedereen verplicht wordt om zoveel mogelijk binnen te blijven, wordt er meer dan ooit gegamed. Een game die daar echter niet van mee kan profiteren, is Pokémon Go. Het bekende spel van Niantic Games steunt er immers op dat gamers buiten rondwandelen om Pokémons te vinden en gyms te veroveren.

Maar in veel landen is de bewegingsvrijheid van gamers beperkt tot overheidsmaatregelen. Niantic Games kondigde daarom op zijn website een grote update aan voor de game Pokémon Go. Die zal bepaalde elementen in de game aanpassen zodat de game ook thuis kan gespeeld worden.

Minder stappen

De belangrijkste aanpassing zal worden doorgevoerd in de synchronisatie tussen de game en je smartphone. Pokémon Go houdt via een ‘Adventure Synch’ verbinding bij hoeveel stappen je zet. Meer stappen zetten leidt tot betere en snellere beloningen in het spel. Die synchronisatie zal worden aangepast zodat stappen ook beter worden bijgehouden wanneer spelers de game niet op hebben staan. Zo kunnen zij ook beloningen krijgen terwijl ze in hun huis aan het rondwandelen.

Niantic kondigde eerder al aan dat onder meer ook de prijs van Pokéballen verlaagd zouden worden. Zo moeten gamers ook minder stappen zetten om ze te kunnen kopen en er Pokémons mee te vangen.

Social distancing

Daarnaast wil Pokémon Go ook bijdragen aan de social distancing door multiplayer evenementen virtueel te laten verlopen. De game organiseert regelmatig live evenementen waarvoor gamers ook effectief moeten bijeenkomen. Die zullen nu voortaan virtueel verlopen. Niantic Games zegt ook aan een ‘manier’ te werken zodat gamers via de game echte locaties kunnen bezoeken vanuit hun huis.

Toch wil Niantic Games hun gamers blijven aansporen om toch actief te blijven, en indien mogelijk de game toch outdoor te blijven spelen. Maar voor gebieden waar de beperkende maatregelen dat niet meer toelaten, hopen ze op deze manier toch een volwaardig alternatief te bieden. Wellicht willen ze situaties vermijden zoals in Italië, waar gamers de quarantainemaatregelen verbraken om Pokémon Go te kunnen blijven spelen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business