Nieuws

Spotify steunt Belgische muziekindustrie

Wil jij de Belgische muziekindustrie levende houden of muziek van eigen bodem ontdekken? De Spotify-playlist Made in Belgium laat je de beste Belgische muziek luisteren.

De Belgische muziekindustrie is door het coronavirus in een zware crisis beland. Door de overheidsmaatregelen werden heel wat concerten van artiesten die normaal gezien in de komende weken zouden plaatsvinden, afgelast. De agenda’s van heel veel artiesten zijn daardoor plots akelig leeg. Dat zet velen van hen zonder inkomsten, en met heel wat onzekerheid over de toekomst van hun carrière.

Met een bang hart wordt ook al naar de zomer gekeken. Met de vele festivals overal in het land en het buitenland is de zomer normaal gezien het topseizoen voor elke artiest. Maar wat gaat er gebeuren met de festivals? Enkele kleinere festivals in België werden al afgelast, en het is nog maar de vraag of grootschalige evenementen zoals Rock Werchter en Pukkelpop wel zullen mogen doorgaan.

Een tegenvallend festivalseizoen kan grote gevolgen hebben voor de Belgische muziekindustrie. Daarnaast stellen de grote internationale platenlabels hun nieuwe releases voorlopig ook even uit. Vooral de nog minder bekende artiesten kunnen het wel eens heel moeilijk hun doorbraak kleur te geven dit jaar.

#ikluisterbelgisch

Veel Belgische radiozenders pikken die problemen op en zetten initiatieven op om de Belgische muziekindustrie een hart onder de riem te steken. Studio Brussel bijvoorbeeld de actie #ikluisterbelgisch. Daarmee kan iedereen via sociale media aan onze nationale artiesten laten weten dat we hen niet vergeten zijn. In veel van de programma’s wordt er de komende weken extra veel Belgische muziek gedraaid.

Ook Spotify lijkt de Belgische muziekindustrie een warm hart toe te dragen. Als je je inlogt op je account, dan zal je helemaal bovenaan je startpagina de afspeellijst ‘Made in Belgium’. Daarmee probeert Spotify je aan te sporen om ook eens te ontdekken wat België op vlak van muziek te bieden heeft. De lijst is een overzicht van hits van de gerenommeerde Belgische artiesten zoals Oscar and the Wolf, Triggerfinger, Regi tot zelfs Bart Peeters. Maar het biedt ook de mogelijkheid wat nieuwe Belgische muziek te ontdekken. Luister jij ook Belgisch?

Goede muziek wordt ook in België gemaakt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business