Nieuws

Facebook breidt Community Help uit

Via Community Help kan je je hulp aanbieden aan je buren door bijvoorbeeld boodschappen te doen voor hen als zij dat zelf niet kunnen.

Facebook heeft aangekondigd dat het zijn feature Community Help in de komende weken zal uitbreiden en vooral globaal beschikbaar zal stellen. Community Help werd in 2017 opgericht als een sociaal initiatief waarmee mensen hulp kunnen vragen of aanbieden aan hun buren. Facebook wilt er de onderlinge solidariteit tussen mensen mee verhogen in gebieden die getroffen worden door humanitaire rampen zoals natuurrampen of oorlogsgebieden.

De vernieuwde Community Help zal volledig in het teken staan van het coronavirus. En omdat dat een ramp is die de hele wereld treft, hebben mensen overal nood aan solidariteit. Community Help rolt vandaag uit in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Australië en Canada. Andere landen zullen in de komende weken volgen. Voor ons is het dus nog even wachten.

Hulp aanbieden

The Verge daarentegen kon al wel toegang krijgen tot het vernieuwde Community Help. Zij zagen dat de functie toegankelijk is via het COVID-19 Informatiecentrum, dat sinds kort bovenaan ieders nieuwsfeed staat. Afhankelijk of je hulp zoekt of wil aanbieden, kan je de posts hierop filteren. Hulpzoekenden kunnen nog specifiek filteren op basis waarvoor ze hulp willen vragen, bijvoorbeeld bij boodschappen doen of transport. In elke post kan je zien hoever de persoon van je woont, en reageren op het verzoek kan door te reageren op de post of een persoonlijk bericht.

Facebook benadruk dat ook als je iets voor iemand anders wil doen, het wel belangrijk blijft om de richtlijnen van gezondheidsautoriteiten op te volgen. Blijf dus de sociale afstand altijd bewaren, en was zorgvuldig je handen. Help ook geen andere als je zelf symptomen hebt die kunnen wijzen op het coronavirus, want dan doe je misschien meer kwaad dan goed. In ieder geval kan een beetje extra solidariteit in deze tijden geen kwaad.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business