Nieuws

YouTube wil dit jaar concurrent voor TikTok lanceren

De app van YouTube zou Shorts heten, en zal net als TikTok steunen op het delen van korte clips met muziek.

The Information zou van twee anonieme maar betrouwbare bronnen hebben vernomen dat YouTube aan een nieuwe feature genaamd Shorts werkt. Dat zou in de loop van dit jaar nog moeten gelanceerd worden. Shorts zou volledig geïntegreerd worden in de app van YouTube, en dus niet als een apart te downloaden app.

Als de informatie van The Information correct is, dan heeft Shorts een wel heel hoog TikTok gehalte. Net als bij TikTok is het de bedoeling bij Shorts dat gebruikers korte video’s kunnen uploaden met muziek. Gebruikers zouden dan het volledig muzikale aanbod waarvoor YouTube de licenties heeft ter beschikking krijgen. En als je even nagaat hoeveel artiesten een officieel YouTube-account hebben, dan is dat een zeer ruim aanbod. Hun favoriete nummer mogen ze dan als ‘soundtrack’ gebruiken in hun video’s.

Rise and fall

Google zou wel eens geïnspireerd kunnen zijn geweest door het plotse succes van TikTok om een eigen variant voor YouTube te maken. TikTok schoot vorig jaar als een komeet omhoog, en was met meer dan 700 miljoen downloads wereldwijd de meest gedownloade app van 2019.

Echter loopt er al enkele maanden een gerechtelijk onderzoek tegen de app in de Verenigde Staten. De Amerikaanse regering heeft er niet zo op dat TikTok in handen is van een Chinees bedrijf, ByteDance. Daarom mogen Amerikaanse overheidsdiensten en het leger de app niet meer gebruiken. Met een ‘Amerikaans’ alternatief vanuit YouTube zouden de politiek uiteraard geen problemen hebben.

CNET vroeg YouTube om meer informatie over Shorts, maar de videostreamingdienst doet het nieuws af als pure speculatie en het wenste niet te reageren op geruchten. To be continued…

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business