Nieuws

Volkswagen onthult elektrische crossover ID.4

ID.4
De ID.4 mét camouflage.
Volkswagen heeft vandaag de elektrische crossover ID.4 geïntroduceerd. Het grotere broertje van de ID.3 moet fans van SUV's overhalen om over te stappen op elektrische wagens.

Het Duitse Volkswagen werkt achter de schermen heel hard om zijn beloftes rond de ID.3 waar te maken. Intussen heeft het bedrijf al een grotere broer aangekondigd: de Volkswagen ID.4. “Zo veelzijdig als een SUV, zo duurzaam als een ID.” Dat is hoe de autobouwer zijn nieuwe elektrische crossover aankondigde.

Volkswagen ID.4

De nieuwe ID.4 combineert het beste van twee werelden: de veelzijdigheid van een SUV en de duurzame prestatie van een elektrisch voertuig. Voor zij die het allemaal willen, zonder enig compromis. Bijna elke zichzelf respecterende autobouwer heeft tegenwoordig minstens 1 crossover in het gamma. Ook de klant ziet dat soort modellen graag, dat zie je meteen als je naar de auto’s in het straatbeeld kijkt.

De nieuwe ID.4 zou een autonomie van 500 kilometer moeten halen afhankelijk van het batterijpakket dat je bestelt. Natuurlijk heeft ook de rijmodus hier heel wat invloed op. Je zal in de Volkswagen ID.4 maximum 77 kWh terugvinden met 205 pk onder de motorkap.

Dynamiek

Om de aerodynamica van de elektrische wagen te verbeteren heeft Volkswagen, net zoals bij bv. Tesla het batterijpakket onderaan in het midden gevestigd. Verder zou de ID.4 meer dan genoeg ruimte moeten voorzien en krijg je als bestuurder een volledig digitale cockpit die je met je favoriete spraakassistent kan besturen.

Momenteel is het onduidelijk wanneer je de Volkswagen ID.4 zal kunnen bestellen. Net zoals de prijzen en opties die momenteel nog ongeweten zijn. Vermoedelijk zal Volkswagen ergens deze zomer de overige details onthullen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business