Nieuws

Google biedt Stadia gratis aan iedereen met Gmail account

Als extraatje daarbovenop kan je ook Stadia Pro twee maanden gratis uitproberen.

Wil je Google Stadia eens een poging wagen, dan is het nu de moment. Google heeft namelijk gisteren aangekondigd dat het zijn cloudgamingdienst die ze in november lanceerden tijdelijk gratis ter beschikking stelt voor iedereen met een Gmail account. Je hoeft jezelf enkel in te schrijven via de website van Google Stadia.

Met de standaard versie van Google Stadia kan je games streamen aan een maximale beeldkwaliteit van 1080p. Dat is de hoogste beeldkwaliteit die YouTube biedt om een vergelijking te geven. De games zal je nog wel zelf moeten kopen, maar die kan je dan wel streamen naar je PC, tablet, of Android smartphone. Via USB kan een controller aangesloten worden, dus €69 betalen voor een Stadia controller is zeker niet nodig.

Stadia Pro twee maanden gratis

Als extra bonus kan iedereen die Google Stadia heeft, ook twee maanden de voordelen van Stadia Pro ontdekken. Die twee maanden gratis krijg je zowel als je het nieuw aansluit, of als je Stadia Pro gebruikte. Normaal gezien kost Stadia Pro €9,99 per maand. Daarvoor kan je games streamen aan een beeldkwaliteit van 4K, en krijg je elke maand enkele games gratis. In de maand april zullen dat 9 games zijn.

Normaal gezien kan je enkel Stadia Pro krijgen als je het speciale Stadia Premiere Edition-pakket koopt voor €129. Die bevat een abonnement van drie maanden, een Stadia controller en een Chromecast Ultra. Het abonnement kan opgezegd worden na de twee gratis maanden, als je geen behoefte voelt er voor te betalen.

Beeldkwaliteit

Daarnaast heeft Phil Harisson, de hoofdverantwoordelijke voor Google Stadia, op de blog van de dienst bekend gemaakt dat er aanpassingen een de streamingkwaliteit zullen moeten gemaakt. Dat betekent dat de hoogste beeldkwaliteit niet altijd zal kunnen gegarandeerd worden op momenten van grote drukte. Dat zal vooral een invloed hebben op wie Stadia Pro heeft. Gelukkig dus dat het twee maande gratis is.

Zo moet ook Google Stadia voldoen aan eisen van de Europese Commissie, om in deze moeilijke tijdens de internetservers niet meer dan noodzakelijk te belasten. Eerder gingen al heel wat grote spelers zoals Netfix, YouTube en Facebook op de knieën.

[related_article id=”275553″]

Google Stadia is sinds zijn release in november beschikbaar in 14 landen. De gamecatalogus is met 38 games voorlopig nog redelijk beperkt, maar in 2020 zal die uitgebreid worden met 120 games. Daarvan zijn er 10 zelfs exclusief voor de cloudgamingdienst.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business