Nieuws

Europese voetbalclubs nemen deel aan virtueel FIFA 20 toernooi

Spelers van 20 verschillende Europese clubs zullen het tegen elkaar opnemen in een virtueel FIFA 20 toernooi voor het goede doel.

Voor voetbalclubs en -fans zijn het maar sombere tijden. Niet alleen de Belgische voetbalcompetitie ligt al wekenlang stil, ook alle grote nationale en internationale competities zijn stopgezet (met uitzondering van Wit-Rusland). Er is ook nog lang geen zekerheid wanneer de bal weer aan het rollen kan.

EA heeft gelukkig een goed alternatief kunnen bedenken. De gameontwikkelaar is uitgever van de FIFA-reeks, de meest gespeelde voetbalgames. Het zal vanaf 15 april in samenwerking met wereldvoetbalbond FIFA een virtueel toernooi organiseren dat live op Twitch zal worden uitgezonden, de ‘Play and Stay Cup’. Aan dat toernooi delen enkele van de meest bekende voetbalclubs uit het Europese toneel mee.

Play and Stay

Er is nog een interessante twist aan dit toernooi. De clubs zullen namelijk niet vertegenwoordigd worden door esporters, maar door hun eigen spelers. Elk van de 20 voetbalclubs zal één speler afvaardigen om hun eer te verdedigen. De komende dagen zal EA Sports de namen bekend maken. Maar als we naar het deelnemersveld kijken, dan zien we een indrukwekkende lijst clubs met een rijke historie. Real Madrid, Liverpool, Paris Saint-Germain, Manchester City, Borussia Dortmund, Ajax, … Het lijkt wel de Champions League! Enkele spelers die al bevestigd zijn, zijn Trent Alexander-Arnold van Liverpool en Benjamin Mendy van Manchester City. Naar een Belgische club moet je niet zoeken.

EA organiseert dit niet alleen om voetbalfans toch een beetje te plezieren in deze voetballoze periode. Het wil ook mee bewustzijn creëren voor het belang van het opvolgen van maatregelen en het zoeken naar online middelen om in contact te blijven. Via het toernooi wil het bedrijf ook geld inzamelen voor een goed doel, het Global Giving’s Coronavirus Relief fonds, dat financiële steun verleent aan gebieden die het hardst getroffen worden door het virus. Het doel is om 1 miljoen dollar op te halen en te schenken aan het goede doel.

Trent Alexander-Arnold is één van de beste verdedigers ter wereld, maar kan hij ook schitteren in FIFA 20?

Ronde van Vlaanderen

[related_article id=”276811″]

FIFA 20 treedt met het virtuele toernooi in de voetsporen van de al even populaire basketgame NBA 2K. Op dit moment is een virtueel toernooi aan de gang waarin NBA-spelers tegen elkaar strijden. Ook dat toernooi is live te volgen via Twitch, en er verschijnen zelfs samenvattingen van de wedstrijden op YouTube.

Zelfs onze Ronde van Vlaanderen kreeg een virtuele editie, die 13 renners vanuit hun huis meereden op de rollen. Greg Van Avermaet was de verdiende winnaar. Zo wordt er toch nog een beetje gesport.

Greg Van Avermaet werd de eerste winnaar van de virtuele Ronde Van Vlaanderen.
coronaviruseaFIFA 20gamingontspanningslidersport

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen