Nieuws

Instagram voegt livestreams toe aan webversie

Livestreams zijn een populaire feature op Instagram, maar waren tot nu enkel beschikbaar voor de mobiele applicatie.


Instagram Live is een feature op Instagram waarmee gebruikers livestreams kunnen uitzenden, waar hun volgers tijdens het kijken ook op kunnen reageren. De functie groeide uit tot één van de meest gebruikte platformen voor livestreams. Het wordt vooral door beroemdheden gebruikt om persoonlijk te interageren met hun fans. Zangeres Rihanna bijvoorbeeld gaf twee dagen geleden nog een virtueel feestje via Instagram Live.

Tot heden konden de livestreams enkel bekeken worden via de mobiele applicatie van Instagram. Dat bracht op zich wel de nodige beperkingen met zich mee, vooral met de chatfunctie van Instagram Live. Een reactie die geplaatst wordt op de livestream, wordt onderaan het scherm getoond voor iedereen. Als echter meerdere mensen tegelijkertijd of kort na elkaar reageren, worden die reacties ‘gestapeld’ zodat ze de livestream kunnen belemmeren.

Livestreams zoals op de mobiele app van Instagram. Afbeelding: Android Police

Verbeterde chatfunctie

Daar lijkt verandering in te komen. Instagram brengt de livestreams nu ook naar zijn webversie. Zoals dat vaak gaat met nieuwe functionaliteiten, zal de uitrol in eerste instantie beperkt zijn. De kans zit er dus goed in dat dit bij jou nog niet meteen zal werken.

Het probleem van de chat lijkt voor de webversie in ieder geval te zijn opgelost. In plaats van dat reacties op de livestream zelf worden getoond, zijn ze te zien in een apart scherm naast de livestream. Dat is vergelijkbaar met livestreams op Facebook. Zo kunnen gebruikers naar hartenlust chatten zonder hun beeld te blokkeren.

Livestreams zoals op webversie van Instagram: een verbetering? Afbeelding: Android Police



Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business