Nieuws

‘Macsoftware gaat volledig digitaal’

In de nabije toekomst kan je software voor je Mac niet meer in doosvorm aankopen, maar enkel nog via de App Store. Dat beweert geruchtensite MacRumors. Met de recente lancering van de Mac App Store en het overweldigende succes van de iTunes-applicatiewinkel in het achterhoofd, lijkt het logisch dat Apple op termijn volledig voor digitale […]

In de nabije toekomst kan je software voor je Mac niet meer in doosvorm aankopen, maar enkel nog via de App Store. Dat beweert geruchtensite MacRumors.

Met de recente lancering van de Mac App Store en het overweldigende succes van de iTunes-applicatiewinkel in het achterhoofd, lijkt het logisch dat Apple op termijn volledig voor digitale distributie zal kiezen. Volgens MacRumors is dat moment niet meer veraf.

Kennismaking met de Mac App Store
De geruchtensite stoelt zich onder meer op gewijzigde richtlijnen voor werknemers van de Apple Stores. Die begeleiden vanaf nu, net zoals bij aankoop van een iPhone al het geval was, kopers van een Mac bij het instellen van zijn e-mailaccounts, ze tonen hoe de App Store werkt en leggen andere basisfuncties uit.

Bovendien zou de ruimte die in de winkels voorzien is voor softwarepakketten meer kunnen opleveren als er (duurdere) accessoires voor populaire producten als de iPad of de iPhone gepresenteerd kunnen worden. Een ander voordeel van software verspreiden via de Mac App Store is dat Apple 30% van de verkoop opstrijkt.

Geen optische drive meer in MacBook Pro?
Technologiesite CNet haalt een ander punt aan dat het vermoeden van MacRumors staaft. In november berichtten verschillende bronnen dat Apple de optische drive uit de volgende lijn MacBook Pro’s gaat slopen, net zoals bij de MacBook Air nu al het geval is.

De Mac App Store opende begin dit jaar zijn deuren en is momenteel alleen beschikbaar voor Macgebruikers met OS X Snow Leopard 10.6. In de volgende update van Apples besturingssysteem, die deze zomer moet uitkomen en de naam OS X Lion zal dragen, gaat de applicatiewinkel een centrale rol spelen.

Wat met omvangrijke software?
De kans bestaat dat Apple deze zomer aankondigt volledig digitaal te gaan wat zijn software betreft. Vraag is wel wat de computergigant met grote softwarepakketten als Microsoft Office en Adobe Photoshop gaat doen. Die zijn momenteel nog niet verkrijgbaar via de Mac App Store.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business