Nieuws

Content marketing is here to stay

Vrouw is content voor website aan het schrijven
Cropped photo of young blonde concentrated businesswoman working with laptop at home
Zowel voor de B2C als de B2B markt is content marketing enkel belangrijker aan het worden. Dit zien wij in de nabije toekomst ook niet meer veranderen.

Marketeers kenmerken zich door het tempo waarin zij nieuwe mogelijkheden omarmen en toepassen in hun werk. Toen slechts nog een enkeling kon beschikken over een computer met internetverbinding, hingen websites al vol met betaalde banners. Toen veel websites nog slechts een soort online folder waren, dacht de marketingafdeling al na over de manieren om ze full responsive te maken. De afgelopen jaren staat een nieuwe ontwikkeling centraal in marketingland: content marketing.

Mede door de toegenomen technologische mogelijkheden zijn marketeers hier massaal op overgestapt. De content marketeer gaat er van uit dat je moet klaarstaan op het moment dat een potentiële klant zicht bewust wordt van zijn behoefte aan uw dienst of product. Een roeptoeter opzetten? Dat is er anno 2020 niet meer bij.

Dit adagium geldt in de Business-to-Consumer-markt, maar wordt zeker ook omarmd in de Business-to-Business-markt. Dat is logisch, want deze bedrijven weten vaak precies wat hun doelgroep bezighoudt, met welke problemen ze worstelen en aan welke oplossing dus behoefte is. De uitdaging zit ‘m er in om de doelgroep ook bewust te maken van hun probleem of uitdaging, als dat nog niet zo is. Op die manier kan het marktpotentieel uitgebreid worden en de omzet verhoogd.

Marktpotentieel benutten

Want dat is het uiteindelijke doel: marktpotentieel uitbreiden, benutten en zo de omzet verhogen. Bewustwording van de doelgroep wordt bereikt door het creëren van content: whitepapers, blogs, nieuwsbrieven, seminars en webinars die allemaal een stukje informatie geven. Dat stukje informatie helpt de geïnteresseerden bij het oplossen van hun probleem. De grootste uitdaging voor de marketeer is vervolgens het bepalen van het geschikte moment om de rollen om te draaien. Een moment waarop het salesteam contact opneemt met de potentiële klant om hem een aanbod te doen dat hij niet kan weigeren.

Daar zit ook gelijk de crux: u bent niet de enige die op deze manier te werk gaat. Als er in uw markt 23 bedrijven zijn die deze methode toepassen, hoe kunt u dan ooit nog het juiste moment bepalen om uw lead een gunstig aanbod te doen? Hoe onderscheidt u zich?

Data, data, data

Daarbij komt data om de hoek kijken. Een goede content marketingformule bouwt een uitgebreid profiel op basis van de potentiële leads. Dat wordt steeds moeilijker, omdat er meer partijen meedingen naar de benodigde gegevens. Dus u zult meer en completere data willen hebben dan uw concurrenten. Data die u bovenop uw eigen gegevens kunt leggen. Hoelang is het bijvoorbeeld geleden dat uw potentiële klant de hardware aankocht die u zo graag wilt vernieuwen? Twee jaar? Vijf? Acht?

Denk u maar eens in wat deze gegevens – opgestapeld bovenop de feiten die u zelf al verzameld had – op kunnen leveren. Dan heeft u niet alleen door wanneer partij X een informatie-aanvraag bij u doet of gebruikmaakt van uw gratis beschikbare content, maar u weet ook zeker dat de hard- of software die deze partij gebruikt inmiddels flink verouderd is.

Kennis is macht, dat lijkt de gemiddelde marketingafdeling nu wel zeker te weten. Maar daar zit dus juist het probleem. Met een strategie voor content marketing alleen bent u maar beperkt onderscheidend. U kunt dus het beste op zoek gaan naar de informatie of kennis die voor u, en dus ook uw concurrenten, moeilijker te achterhalen is. Zo blijft u hen net dat ene stapje voor in de race om een nieuwe opdracht.

b2bb2ccontent marketing

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals