Nieuws

Shopify neemt ‘virtuele assistent’ Kit over

Shopify koopt de startup Kit CRM op en lijkt zich hiermee te richten op 'conversational commerce'.

De startup Kit CRM biedt een virtuele marketing assistant aan voor je webshop. Vanaf 10 dollar per maand kan ‘Kit’ Facebook-campagnes opstellen, producten promoten, rapporten opmaken en bevestigingsmails of nieuwsbrieven sturen. Gewenste opdrachten worden per sms naar de bot verstuurd.

Nu de firma opgekocht is door Shopify, zetten ze hun werkzaamheden onder diens vleugel voort. Zo zal Kit CMR blijven verder werken aan Kit, tot de integratie met Shopify compleet is. Voor de acquisitie konden Shopify-klanten al aan de slag met Kit via de add-on in de Shopify App Store, maar of niet-Shopify-klanten in de toekomst nog kunnen rekenen op hun diensten is nog niet zeker.

Het is in ieder geval aannemelijk dat Shopify hiermee, net als vele anderen, de chatbot-toer opgaat. “Conversational commerce vertegenwoordigt een grote kans voor Shopify, “ laat Craig Miller weten in een persbericht. “We kijken ernaar uit om het Kit-team te verwelkomen en om de toekomst van conversational commerce samen met hen te definiëren.”

De aanwinst komt net na de Shopify’s integratie met het Facebook Messenger-platform, waar sinds kort ook bots worden ingezet om te communiceren met klanten.

 


 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business