Nieuws

Microsoft aangeklaagd over naam Bing

Een Amerikaans bedrijfje heeft Microsoft aangeklaagd over het gebruik van de naam Bing, Microsofts zoekmachine. Het beweert dat zijn auteursrechten geschonden zijn, er oneerlijke concurrentie is en de groei van het bedrijf tegengehouden wordt. Bing! Information Design (formeel mét uitroepteken, net zoals Yahoo!) zegt dat het het internet intensief gebruikt voor de promotie van het eigen bedrijf, […]

Een Amerikaans bedrijfje heeft Microsoft aangeklaagd over het gebruik van de naam Bing, Microsofts zoekmachine. Het beweert dat zijn auteursrechten geschonden zijn, er oneerlijke concurrentie is en de groei van het bedrijf tegengehouden wordt.

Bing! Information Design (formeel mét uitroepteken, net zoals Yahoo!) zegt dat het het internet intensief gebruikt voor de promotie van het eigen bedrijf, en dat Microsoft roet in het eten gooit door datzelfde internet te gebruiken voor de promotie van hun zoekmachine Bing.

Dat staat te lezen op Ars Technica. Volgens de officiële klacht brengt de naam “verwarring over de relatie tussen de eiser en de beklaagde, is het publiek verward over de diensten van de eiser en wordt de waarde van het merk van de eiser verminderd.”

Bing! Information Design specialiseert zich onder meer in design, illustraties en interactieve grafieken en bestaat al sinds 2000 onder die naam. De zoekmachine van Microsoft daarentegen, is pas sinds mei 2009 actief.

Microsoft niet onder de indruk
Het bedrijfje uit St. Louis eist schadevergoedingen van Microsoft, en wil ook dat er “corrigerende advertenties geplaatst worden om de verwarring op te helderen”.

Microsoft maakt zich geen zorgen. “We zijn van mening dat deze klacht weinig waarde heeft, en dat er op het internet en daarbuiten geen verwarring is over de diensten van de eiser en die van Microsoft Bing”, aldus een Microsoft-woordvoerder aan Ars Technica.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business