Op 7 december heeft Amazon officieel de eerste bestelling per drone verstuurd. Het pakje werd succesvol geleverd in 13 minuten.

De levering vond plaats in Engeland, waar Amazon enkele maanden geleden begon met het testen van drone-leveringen. Het bedrijf hoopt zo pakketjes te kunnen leveren in minder dan 30 minuten. In tegenstelling tot een bestelwagen, kan een drone immers minuten na de bestelling al vertrekken met het pakje.

 

 

Op dit moment doorloopt Prime Air, zoals de dienst wordt genoemd, een proefproject waarbij twee testpersonen de drone-leveringen zullen testen. Als alles goed gaat wordt het experiment uitgebreid naar meer klanten. Een internationale uitrol zal lastig worden, aangezien het vliegen met drones in meeste landen streng wordt gereguleerd. Amazon laat weten dat ze werken met regulatoren en beleidsmakers in verschillende landen om drone-leveringen overal mogelijk te maken.

 

De drones kunnen iets meer dan 2 kilogram vervoeren en vliegen volledig autonoom. Er wordt wel nog volop gewerkt aan het design van de voertuigen, staat op de website te lezen. “We testen veel verschillende designs en mechanismen om te ontdekken hoe we het best pakjes leveren in verscheidene omgevingen. De look en karakteristieken van de voertuigen zullen over tijd evolueren.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here