Nieuws

Amazon doet ronde bij Europese supermarkten

Supermarkten in Frankrijk en het VK werden gecontacteerd door Amazon. Kennelijk is de online reus op zoek naar een Europese aanwinst.

Amazon hoopt een Europese supermarktketen op te scharrelen, na de overname van Amerikaanse keten Whole Foods. De online retailer heeft daartoe al contact gehad met verschillende partijen. Onder andere de Franse supermarketketens Casino, Intermarché en Système U werden benaderd door Amazon, maar tot nu toe is niemand ingegaan op de avances.

Ook in het Verenigd Koninkrijk ging Amazon op zoek naar geïnteresseerden. Daar werd supermarktketen Morrisons gecontacteerd door de Amerikaanse reus, maar opnieuw kwam het niet tot een akkoord.

Weinig enthousiasme

Concreet wil Amazon voet aan wal zetten op het Europese continent door een samenwerking opstarten of een supermarktketen over te nemen. In de Verenigde Staten lukte dat al met Whole Foods, de premiumsupermarktketen met een netwerk van bijna 500 filialen. Voorlopig lijkt Amazon dat niet snel over te doen in Europa. Europese ketens staan kennelijk niet te springen om onder de vleugel te stappen van de Amerikaanse reus.

‘Amazon is onze vriend niet,’ liet één van de Franse handelaars aan Le Monde weten. ‘Uiteindelijk is hun doel om ons op te eten, en wij gaan de deur niet openen en ze het menu geven.’

Carrefour

Het nieuws van Amazons Europese verovertocht komt even na de geruchten over een andere Franse overname. Eerder deze maand werd gefluisterd dat Amazon een oogje had laten vallen op Carrefour. Beleggers op de Parijse beurs zouden verwachten dat Amazon de supermarktketen wilde overnemen, maar tot nu toe is niet bekend of Amazon de keten daadwerkelijk ook heeft benaderd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business