In enkele Lidl-supermarkten kunnen klanten vanaf nu ook terecht om pakjes af te halen. De keten zet in drie filialen pakjesautomaten neer, waardoor die vestigingen zullen fungeren als afhaalpunten voor de eigen webshop.

Advertentie

De automaten zijn tot nu toe enkel te zien in de Lidl-filialen in Evere, Ekeren en Hamme. Elke automaat bestaat uit 58 kluisjes waarin online bestellingen bewaard kunnen worden tot klanten ze komen oppikken.

Netwerk uitbouwen

‘We hebben gekozen voor een eenvoudige, snelle en efficiënte afleveringsmethode. Nadat de klant zijn bestelling heeft doorgegeven en afgerekend op lidl-shop.be, ontvangt hij een bestelnummer. Bij aankomst van de bestelling wordt hij verwittigd via e-mail. Daarna hoeft de klant enkel de reservatiecode van zijn bestelling voor te leggen aan de terminal van het afhaalpunt,’ legt woordvoerster Isabelle Colbrandt uit.

De pakjesautomaten spelen een rol in de omnichannel-strategie die Lidl voor ogen heeft, vervolgt Colbrandt. ‘Lidl wenst in de eerste plaats zijn supermarktnetwerk uit te bouwen met afhaalpunten. De webshop, de afhaalpunten en de Lidl-winkels moeten elkaar aanvullen.’

Cubee

Lidl koos voor de lockers van Cubee, het kersverse dochterbedrijf van bpost en pakjesdienst De Buren. Dat betekent dat de automaten niet alleen voor de online bestellingen vanop de Lidl-webshop kunnen worden gebruikt, maar ook voor pakjes die afkomstig zijn van andere handelaren. De automaten worden één jaar lang uitgetest, en daarna wordt het netwerk uitgebreid op basis van de feedback.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here