Nieuws

Aandelen Tesla in vrije val na tweet van Elon Musk

De CEO van Tesla maakt de laatste tijd geen al te beste beurt op Twitter, en dat heeft effect op de aandelen van zijn bedrijf.

De absolute kampioen in controverse uitlokken op Twitter is ongetwijfeld Donald Trump. Maar op een stevige tweede plaats staat Elon Musk. Musk is een man van vele talenten, maar toch zou hij soms eens wat langer moeten nadenken alvorens iets op Twitter te posten. Een tweet van afgelopen vrijdag zorgde voor een flinke daling in de aandelenkoers van zijn autobedrijf Tesla.

De CEO tweette afgelopen vrijdag rond 10 na 5 onze tijd dat de prijs van de aandelen van Tesla naar zijn mening te hoog was. Op dat eigenste moment stonden de aandelen geprijsd op 762,38 dollar per stuk, ofwel net geen 700 euro.

Domme of juist slimme zet?

De beurzen in Wall Street reageerde meteen op de oproep van Musk. Nog geen kwartier na de tweet, was de aandelenkoers al met 5% gedaald. Uiteindelijk sloot Tesla 1 mei af met een verlies van 10%. Daardoor verloren heel wat aandeelhouders flink wat geld, wat ze hem in de reacties op de tweet lieten verstaan.

Je zou het een domme zet van Elon Musk kunnen noemen, maar met hem weet je maar nooit. De aandelen zijn namelijk bij het openen van de beurs vandaag zo’n 60 dollar goedkoper geworden. In vergelijking met donderdag zijn ze zelfs meer dan 150 dollar goedkoper geworden. Dat kan investeren in Tesla weer wat aantrekkelijker maken.

Free America Now

De tweet over de aandelen paste perfect in een reeks zeer vreemde tweets die Elon Musk de voorbije dagen deelde. Hij laat zich op het socialmediaplatform voornamelijk erg kritisch uit over de coronamaatregelen, waar hij absoluut geen voorstander van is. Elon Musk maakt er geen publiek geheim van dat hij de fabrieken van Tesla zo snel mogelijk wil heropenen. Ook wil hij de werkzaamheden van zijn ruimtebedrijf SpaceX weer op volle toeren doen draaien. Zijn project om mensen naar Mars te brengen is kostbare tijd aan het verliezen. Maar met de tweet ‘Free America Now’ ging hij volgens vele van zijn volgers toch zijn boekje te buiten.

Kort vooraleer hij aangaf dat de aandelen van Tesla te duur zijn, zei Musk plots vanuit het niet dat hij geen fysieke bezittingen wil hebben, en hij al zijn bezit zal verkopen. Nu heeft hij het vooral over de game Minecraft, die hij in de Teslawagens wil integreren. En zo valt er met Elon Musk altijd wat te beleven.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business