Nieuws

Nicholas Cage speelt Joe Exotic in televisieserie gebaseerd op Tiger King

Het succes van de Netflix-documentaire Tiger King heeft geleid tot de productie van enkele televisieseries. Nicholas Cage is de uitverkorene om de rol van Joe Exotic op te nemen.

Als je nog nooit gehoord hebt van ‘The Tiger King’, dan heb je echt onder een steen geleefd. De Netflix-documentaire ‘Tiger King: Murder, Mayhem and Madness’ is zonder twijfel de meest besproken reeks dit jaar. Die vertelt in zeven (en één extra) afleveringen het knotsgekke verhaal van Joe Schreibvogel, beter bekend als Joe Exotic. Exotic was de excentrieke eigenaar van een privédierentuin die zichzelf ‘The Tiger King’ noemde. Maar de Tiger King had één groot probleem: dierenrechtenactiviste Carole Baskin. Hoe dat allemaal afloopt, daarvoor moet je de documentaire maar eens bekijken. Een echte aanrader!

Het kon natuurlijk niet uitblijven dat ook Hollywood zou proberen munt te slaan uit het succes van Tiger King. Twee Amerikaanse productiestudio’s, Imagine Television Studios en CBS Television Studios, werken aan een televisieserie over Joe Exotic, gebaseerd op de documentaire van Netflix (die op zijn beurt inspiratie haalde uit een artikel van Texas Monthly). CBS kocht in 2019 al een optie om het artikel te mogen gebruiken. Anders dan de productie van Netflix is deze productie een fictiereeks, die wellicht acht afleveringen zal duren.

Tiger King is een megasucces op Netflix.

Nicholas Cage

Dat betekent dat dus niet de echte personen die het verhaal hebben meegemaakt zullen meewerken aan de productie. De brandende vraag is dan natuurlijk: welke acteur gaat Joe Exotic spelen? Variety heeft als eerste het antwoord gekregen op die vraag. Nicholas Cage is blijkbaar de uitdaging aangegaan. Het is de eerste keer dat Nicolas Cage zal acteren in een televisieserie. Net als Joe Exotic is Nicholas Cage vaak een mikpunt van spot op het internet, dus het lijkt wel eens een match made in heaven te kunnen worden.

Wanneer de reeks zal uitkomen en waar die allemaal te zien zal zijn is nog niet bekend. Aangezien de televisiezender CBS zijn eigen on-demand streamingplatform heeft, zou het zomaar eens kunnen dat die exclusief daar wordt aangeboden.

Nicholas Cage: al jaren een internetmeme

Carole Baskin

De serie met Nicholas Cage is lang niet de enige productie die het populariteit van Tiger King zal proberen verzilveren. Nog voor de documentaire op Netflix verscheen, werd al een andere reeks aangekondigd over het leven van Carole Baskin, Joe Exotics gezworen vijand. Carole Baskin zal gespeeld worden dor actrice Kate McKinnon, wellicht het best bekend van Saturday Night Live.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business