Tips

Netflix kijktip: Tiger King: Murder, Mayhem and Madness

Naar goede gewoonte sturen we je het weekend in met een kijktip voor Netflix. De docureeks Tiger King: Murder, Mayhem and Madness moet je gewoon gezien hebben!

De nieuwste sensatie van Netflix heet Tiger King: Murder, Mayhem and Madness. Deze docureeks bestaande uit 7 afleveringen, ging op 10 maart in première en groeide in geen tijd uit tot een kijkhit én internetsensatie. En met alle goede redenen: deze documentaire, waarvan het maken 5 jaar in beslag nam, vertelt een verhaal dat zelfs de meest creatieve screenwriter niet zou kunnen bedenken!

Tijgers, moord, en rare vogels

De docuserie vertelt het bizarre levensverhaal van de excentrieke Joe Schreibvogel, beter bekend als Joe Exotic. Joe is een entertainer en zanger met een grote liefde voor dieren. Maar zijn liefde voor dieren neemt nogal extreme proporties aan. Joe bouwt een eigen privédierentuin waar hij, tegen flinke toegangsprijzen, shows opvoert met leeuwen en tijgers. Joe Exotic groeit uit tot een echte celebrity in de United States, en hij deed in 2016 zelfs mee aan de presidentsverkiezingen. Het verhaal van Joe eindigt wel in mineur (spoiler!): in 2019 werd hij veroordeeld voor een gevangenisstraf van 22 jaar.

Maar Joe Exotic is lang niet de enige die de docu kleurt. We krijgen ook een inkijk in de bijzondere wereld van Doc Antle. Antle is de mentor van Joe Exotic, en hij leerde hem de kunst aan van hoe je liefde voor dieren om kunt zetten naar een lucratieve business. Net als Exotic creëerde hij een hele cult rond zijn dierentuin, en hij wordt hij door zijn volgers ‘Bhagavan’ genoemd, wat zoveel als ‘God’ betekent.

De documentaire zou lang niet zo boeiend geweest zijn zonder de rivaliteit tussen Joe Exotic en Carole Baskin. Baskin is CEO van een organisatie genaamd Big Cat Rescue. Zij voerde jarenlang campagne tegen Exotic en Antle om hun parken te laten sluiten voor dierenmishandeling. Maar de ‘Moeder Teresa van de grote katten’ blijkt zelf niet zo koosjer te zijn. Gooi bij al deze unieke personages nog wat exotische dieren, een veroordeelde maffiabaas en moordcomplotten, en je hebt 7 uur entertainment van de bovenste plank. Het beste van allemaal: het is waargebeurd!  

Meer Netflix-tips nodig? Lees dan dit artikel!

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business